Jak vmáčknout dětský pokoj do malého bytu

 Dům 
03. června 2018 12:09 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Ušetřete místo v dětském pokojíčku Shutterstock
V perfektním světě byste měli celou část domu věnovanou dítěti, kde by se mohlo batolit a hrát si. Ve skutečnosti ale spíše máte jen přeplněnou místnost, a to ještě v případě, že si vůbec můžete dovolit věnovat péči o dítě jeden celý pokoj. Takovou možnost taky každý nemá. Pokud bojujete s prostorem, zde je několik tipů, jak jej ušetřit.

Maximálně využijte každý kout, skulinu i komoru

Máte v bytě malou šatnu? Přetvořte ji na maličký prostor pro dítě. Je to perfektní řešení pro nevelké byty. Do šatny se krásně vleze menší postýlka, což je v podstatě všechno, co potřebujete, než se dítě začne batolit. Přidejte nějaké barevnější tapety, zavěste nad postýlku ozdoby a rázem máte mikro-pokojík.

Využijte prostor nad podlahou

Někdy je jediná možnost začít svrchu, obzvláště pokud máte malý domov. Zavěšená postýlka pomalu ukolébá vaše dítě ke spánku a zároveň nezabere žádný cenný prostor na podlaze. Jestli si příliš nevěříte s instalací, požádejte šikovnějšího známého nebo na pomoc přivolejte profesionály.

Dostatek úložného prostoru je klíčový

Se všemi těmi lahvemi, plínkami a dětskými oblečky je zřejmé, že v prostoru kolem kolébky bude potřeba spousta úložného prostoru. Místo pořizování drahých a objemných skříní sežeňte boxy, které jsou dostatečně velké na to, aby se do nich vše vlezlo a zároveň tak akorát nízké, aby se vešly pod postýlku.

Rostoucí postýlka

MYBABYSTORE.CZ doporučuje: Stokke Sleepi – dětská postýlka, která roste společně s dítětem. Vyvíjející se postel, která roste s vaším dítětem od narození prvních několik měsíců zabere opravdu minimum místa ve vašem bytě. Stokke Sleepi lze přizpůsobovat podle růstu dítěte. Poskytuje vašemu dítěti optimální prostředí ke spánku po celé dětství.

Postýlku lze přestavět na větší postel pro děti do 10 let s pomocí dokoupení Junior setu. K postýlce Junior lze také dokoupit pro větší dítě zásuvku pod postel a pro menší děti zase držák na nebesa. Pro lepší manipulaci je možnost uzamykatelných koleček.

Dvojité využití

V případě, že se opravdu neobejdete bez dodatečného úložného prostoru, najděte skříňku, která bude zároveň sloužit jako pult k přebalování. Konec konců, proč kupovat zvlášť skříňku a přebalovací pult, když můžete jednoduše položit vše potřebné k přebalování na kus nábytku, který zároveň slouží i k ukládání věcí?

Ode zdi ke zdi

Jestli potřebujete do pokojíčku vtěsnat víc nábytku, než by bylo na tak malý prostor ideální, rozestavte jej naproti sobě podél stěn. Samozřejmě, že bude prostor pořád působit stísněně, alespoň ale vytvoříte místo, na kterém si batole později bude moct hrát. Pokud je vaše dítě už větší, zde je několik tipů i pro jejich pokojíček.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47