Plánujete dům? Nezapomeňte na technickou místnost

 Dům 
06. června 2018 13:45 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Technická místnost by vám časem mohla chybět Shutterstock
Na technickou místnost se při návrhu nové stavby často zapomíná a její nutnost pocítíte až v průběhu bydlení, když zjistíte, že nemáte kam odložit spoustu sezónně a krátkodobě užitečných věcí.

Technická místnost je jediným prostorem v domě, ve kterém nemusíme řešit design, hosty si tam totiž pravděpodobně nepřivedete. Převážně to bývá jedna z nejmenších místností v domě. Při zařizování myslete hlavně na její funkčnost a praktičnost. Velmi praktické je nezastavovat nábytkem všechny stěny. Uložené věci tak budou přehlednější a budete k nim mít trvale snadný přístup.

Kam otevírat dveře?

Rozhodně se vyvarujte toho, aby skříň, regál nebo police bránila v přístupu do technické místnosti. Vstup musí být bez problémů, abyste z ní v případě nutnosti bez cizí pomoci cokoliv vynesli. Ruku v ruce s tím jde i zjištění, na jakou stranu se dveře otevírají. Dveře neinstalujte tak, aby se otevíraly dovnitř. U malých místností tím zbytečně ztratíte drahocenné místo a zhoršíte přístup k uloženým věcem. Tento problém je možné jednoduše vyřešit namontováním dveří posuvných.

Do místnosti si pořiďte poličky, odkládací plochy, úložné prostory i háčky na zavěšení věcí. Velmi praktické jsou všechny lehké, mobilní nebo skládací vozíky a stolky. Snažte se využít celou výšku místnosti. Regál může dosahovat až ke stropu. Právě tam by měly být uloženy sezonní věci. Pro věci, které používáte alespoň jednou týdně, byste měli zvolit prostor snadno dostupný.

Různé využití

Kromě funkce skladiště zimního oblečení a sportovního vybavení v létě a letního v zimě může technická místnost plnit i další požadavky – může sloužit jako prádelna, žehlírna, odkládací prostor pro vysavač či kuchyňskou techniku a elektroniku. Z toho důvodu prostor nezaplňujte zbytečně nábytkem a nechte tam volný prostor na realizaci. O vybudování tajné místnosti jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47