Kde najít v malém bytě prostor, který lze použít jako kuchyňskou linku

 Dům 
19. června 2018 14:18 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Několik tipů pro ty, kteří v kuchyni bojují s prostorem Shutterstock
Nedostatek místa na lince je vysoko na seznamu věcí, které frustrují majitele malých kuchyní. Najít prostor, na kterém byste mohli pracovat, je ale snazší, než si možná myslíte. Zde je několik nápadů, které můžete vyzkoušet i ve vašem malém bytě.

Použijte parapet jako úložný prostor

Jestli v kuchyni nemáte moc místa, využijte i prostor na parapetu třeba k tomu, abyste na něm založili bylinkovou zahrádku. Jestli máte to štěstí, že jsou parapety v kuchyni hluboké, můžete na ně vyskládat nádobky s kořením, kávou a čaji nebo například kuchařky. Zkrátka cokoliv, co by vám jinak zabíralo drahocenný prostor na kuchyňské lince.

Využijte maximálně zásuvky

Zásuvky v kuchyni neslouží pouze k uložení příborů. Můžete do nich dát kořenky nebo jakékoliv jiné věci, které byste normálně měli ve spíži, kdybyste nějakou měli. Další tip, jak ušetřit místo v kuchyňských poličkách, a hlavně na lince.

Nezapomínejte na prostor nad skříňkami

Přesuňte předměty, které nepoužíváte příliš často, nahoru, na místo mezi vrškem kuchyňských skříněk a stropem, které většinou zůstává nevyužité. Následně můžete využít prostor, který jste tímto způsobem uvolnili k uložení pomůcek, které používáte častěji, jako jsou například vařečky nebo prkénka.

Využijte sporák dvojím způsobem

I když máte místo pouze pro sporák, ledničku a dřez, pořád vám zbývá extra místo, které můžete využít také jako kuchyňskou linku. Stačí použít větší dřevěné prkénko a zakrýt s ním dvě plotýnky blíž k vám. Na vzniklé podložce můžete krájet a chystat si suroviny a na zbylých dvou plotýnkách lze zároveň vařit.

Přidejte poličky

Jeden z důvodů, proč lidé pořád něco odkládají na linku, je ten, že chtějí mít předměty, které často používají, stále na očích. Pokud máte nedostatek prostoru, ale zároveň chcete mít věci po ruce, zvažte přidání několika poliček rovnou nad kuchyňskou linku nebo kdekoliv jinde, kde je místo. Zbyde vám prostor na práci, a zároveň budete mít všechno před očima. Zde je další tip, jak v kuchyni ušetřit místo.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47