Co vše je dobré vyzkoušet, než si koupíme pohovku

 Dům 
23. června 2018 13:27 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Jaká kritéria zvolit při výběru pohovky Internet
Hned potom, co se nastěhujeme do nového, jako jednu z prvních větších investicí budeme pořizovat pohovku. Když pomyslíme na to, kolik nás nová pohovka bude stát, měli bychom její výběr pořádně uvážit. Zde je několik nápadů, co by bylo dobré zkontrolovat před tím, než si nějakou odvezete domů.

Látka

Není nic horšího než pohovka z materiálu, který nás kouše nebo škrábe. Nezapomeňte tedy látku přejet ve všech různých směrech, abyste vyzkoušeli, že je příjemná na dotek. Při výběru nezapomínejte na svůj životní styl. Například samet sice vypadá velice hezky, hůře se ale čistí. Bavlněný nebo lněný povrch se naopak skvěle hodí pro zaneprázdněné rodiny s dětmi a domácími mazlíčky.

Hloubka míst k sezení

Každý má jiné požadavky na hloubku gauče. Při pořizování nového musíme přemýšlet nad tím, jakým způsobem jej využíváme. Jestli si večer rádi posedíte při sledování seriálu nebo filmu v televizi, potřebujete, aby gauč byl hluboký. Pokud si naopak rádi povídáte a bavíte hosty, vhodnější bude něco užšího, aby se vám lépe konverzovalo nad občerstvením a drinky na konferenčním stolku. Ulevíte tak svým zádům.

Výška opěradla

Pokud se vám líbí vzhled moderního nábytku, připravte se na to, že bude s největší pravděpodobností poněkud nízký, což nemusí být pro každého pohodlné. Až budete vybírat pohovku, přirozeně se na ni posaďte a položte na zem obě chodidla. Dosáhnete pohodlně na podlahu? Nemáte kolena přitlačená k hrudníku? Také by se vám mělo dobře na pohovku sedat a vstávat z ní.

Měkkost

Preference měkkosti jsou zcela subjektivní. Předtím, než se rozhodnete, vyzkoušejte měkkost pohovky tak, že si na ni sednete, případně lehnete, ve všech možných pozicích, které vás zrovna napadnou. Perfektní pohovka by měla být pocitově měkká, ale zároveň s dostatkem pevných podpěrných míst. Zde je několik dalších tipů, které není na škodu zvážit, než si pořídíme nový kus nábytku.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47