Trendy v bydlení 2015!

 Dům 
28. dubna 2015 23:45 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Trendy v bydlení pro rok 2015! Wikimedia Commons
S čím přichází do nového roku návrháři nábytku a bytoví designéři? Poznejte nejnovější trendy, které budou ovlivňovat podobu vašeho domova. Jedna věc je jistá. Napříč všemi módními styly se jako zaklínadlo vine velmi důležitá vlastnost: Užitečnost.

Barevné trendy 2015: V interiérech vládnou pastely i geometrie



„Trendem pro tento rok budou krásné pastelové barvy v kombinaci se šedou. Nejpoužívanější budou odstíny žluté, šedomodré, modré a růžové. Pro pastelové barvy se vrací vzor rybí kosti,“ komentuje designérka Michaela Szilágyiová.

Neméně důležitou roli sehrají i vzory, u kterých budou letos převažovat jak geometrické potisky, tak tradiční květinové vzory. Ty se uplatní na tapetách i na bytovém textilu – ve velkém například na ložním prádle. „Nejčastější variantou jsou neutrální, zejména bílé plochy oživené výraznějšími trojúhelníkovitými tvary,“ popisuje kolekci povlečení designérka Klára Hausenblasová.



Návrat k přírodě


„Ten stále přetrvává,“ potvrzuje designerka Zuzana Schubertová. „Vyhněte se umělým materiálům a snažte se o co největší přirozenost,“ radí designérka. „Kde jinde než doma by se měl člověk obklopovat zdravými a přírodními materiály. Tím nemyslím, že by váš interiér měl mít hliněné stěny a střechu z rákosu. Ale přemýšlejme, na čem spíme, po jaké podlaze chodíme, na čem sedíme a čeho se dotýkáme.“

Otevřený prostor

„V poslední době stále více pozoruji otevírání prostoru,“ uvádí Zuzana. „Lidé jako by se chtěli více nadechnout, mít větší rozlet. Převládají tedy spíše otevřené a větší místnosti s menším množstvím nábytku nad malými zastavěnými místnostmi o 10 m2, kterých je v domě více. S tím souvisí trend otevřených obývacích pokojů spojených s kuchyní a jídelnou, který stále trvá, přestože se objevují i lidé, kteří by měli rádi zpět kuchyň jako samostatnou místnost:).“

V módě jsou recyklované dřevo, kámen a kov, hlavně dřevo s patinou, přírodní světlé dřevo a exotické druhy dřev, barevně mořené dřevo, zlato, bronz, granit a bílý mramor. Přírodní materiály reprezentují současné ekologicky šetrné cítění v oblasti designu.

Kombinace textur dřeva, kovu, skla, kůže a pletených dekorací vypadá překvapivě a stylově. Patinované dřevo zkombinujte s neobvyklými textiliemi, exotickými dekorativními vzory a etno potiskem na látkách.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve