Běžecké boty pro koně

 Mazlíčci 
21. června 2017 18:38 / Marie Popelková
  0
📷
1 fotografie v galerii
První běžecké boty pro koně jsou konečně na světě!  Internet
Na rozdíl od klasických podkov manipulace s těmi plastovými je mnohem jednodušší.

Lidé kovali koně po celá staletí. V Evropě byly podkovy lité z bronzu běžné asi od roku 1000 n. l. Zatímco naboso má kůň nejpřirozenější podmínky, doporučuje se při jízdě kopyta koní chránit botami pro koně. Za posledních 15 let došlo k rozvoji alternativních metod, které zcela  nahrazují či významně doplňují  možnosti tradičních podkov. Tyto metody nabízejí mnohé výhody a respektují přirozené potřeby koně.

Rakušan Charly Forstner pracoval několik let jako veterinární inspektor. Během svého zaměstnání si všiml, že více jak 50 % koní musí být utraceno kvůli potížím s kopyty a nohama, které způsobují především těžké a nekonformní podkovy. Dvacet let proto Forstner zasvětil hledání alternativy, která by pro koně byla bezpečnější a poskytovala jim více volnosti. Výsledkem jsou první běžecké boty pro koně. 

Díky studii totiž zjistili, že pokud má kůň na kopytech podkovy z materiálu, jako je železo, znehybní mu to šlachy a svaly. Tento pocit je prý srovnatelný s nošením sádry. Plastové podkovy jsou flexibilní a umožňují koni všechny přirozené pohyby kopyt na jakémkoli terénu. Na místo hřebíků se jednoduše připínají, a ke kopytu jsou tak daleko šetrnější. Jejich tvůrce také tvrdí, že na rozdíl od klasických podkov se na ně nelepí bláto.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008