Jak v létě chladit psy

 Mazlíčci 
15. července 2017 12:27 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Nenechte vašeho psa přehřívat. Vezměte ho k vodě! internet
Vašemu pejskovi je v létě ve vysokých teplotách úplně stejné horko jako vám. Na rozdíl od nás mají srst a pocení, které chladí naši kůži, je u nich možné pouze na místech, kde srst nemají. Proto musíte zajistit jiné způsoby, jak vašeho mazlíčka zchladit. Zde je pár tipů, jak na to.

Nejdůležitější je, aby byl váš pes dostatečně hydratovaný. Zdá se to zřejmé, ale v horkých měsících psi vypijí více vody, a proto musíme sledovat, zda jí pořád mají dostatek. Pokud jsou venkovní teploty opravdu vysoké, můžete jim přidat do misky s vodou i pár kostek ledu.

Jestli máte zahradu, můžete vašemu psovi pořídit nějaký levný, plastový bazének pro děti. Psi v něm budou polehávat, hrát si v něm a zároveň se chladit, takže budete mít jistotu, že u nich nedojde k přehřátí.

Mazlíčky lze také zchladit skrze jídlo. Pořiďte jim zmražené pamlsky, nebo takové, které mají vysoký obsah vody. Pokud vaši psi mají rádi zeleninu, zchlaďte ji v lednici, a potom vám poslouží jako ideální dobrota plná vody.

Na procházku s sebou můžete vzít vlhký ručník, aby si na něj pes mohl lehnout, až mu bude moc horko. Myslete na to, abyste při vycházkách vyhledávali dostatek stínu. Pokud máte zahradu, zajistěte místo, kam si váš mazlíček může jít odpočinout od slunečních paprsků.

Na druhou stranu jsou také věci, kterých bychom se měli v létě vyvarovat. Nevyrážejte na procházku během nejteplejší části dne a neplánujte ji tak, aby vedla po rozpáleném asfaltu. Snad nemusíme připomínat, abyste vašeho psa nenechávali ve vedrech v autě.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008