Jakého psa vybrat k dítěti? Ideální je labrador či zlatý retrívr

 Mazlíčci 
01. srpna 2017 12:22 / Marie Popelková
  9
📷
3 fotografie v galerii
Nenechávejte dítě a psa nikdy samotné.  Internet
Výběr psa k miminku či malému dítěti velmi důkladně promyslete! Poohlížejte se po větších plemenech, které nemají v genech agresivní sklony!

Většina odborníků doporučuje k miminku větší plemena zvířat. Mezi nejvhodnější se řadí labrador retrívr, zlatý retrívr či flat coated retrívr. Mezi jejich základní vlastnosti totiž patří výborný vztah k lidem všech věkových kategorií, výborná ovladatelnost a vyznačují se téměř nulovou agresivitou. Pejsky si zamilujete vy i váš potomek pro jejich poslušnost, přítulnosti i věrné přátelství.

Ideální je si pořídit pejska ještě před tím, než se vám narodí miminko. Je totiž potřeba se mu věnovat a důkladně ho vycvičit, aby v budoucnu neublížil dítěti. Choďte s ním pravidelně na cvičák, kde se naučí nové povely a poslušnosti. Na cvičáku téměř vždy narazíte na odborníka na psy, který vám případně s výcvikem poradí. Je totiž důležité, aby pes cítil, na které místo hierarchie patří. Hlavní zásada je, že pokud vyrůstá společně s dítětem, musí umět perfektně poslouchat.

Nikdy nenechávejte psa s dítětem o samotě. Toto pravidlo striktně dodržujte. Nikdy nevíte, co se může ve chvilce nepozornosti stát. I když pejska považujete za hodného, přeci jen je to pes s vrozenými instinkty. Právě proto je důležité se zajímat o charakter jeho rodičů. Je-li otec psa silný obranář a nemá rád děti, poohlédněte se raději někde jinde. Dobrý chovatel by vás měl upozornit, zda je pes pro vás vhodný.

Pravidelné očkování

Nezapomeňte dodržovat přísnou rodinnou hierarchii. Například se nejdříve najezte vy s dětmi a teprve potom pes, nejprve se vítejte s dětmi, až následně přijde na řadu pes. Zvíře také musí respektovat hrací koutek dítěte, stejně tak, jako musí dítě respektovat spací kout psa. Na závěr je nutné zmínit, že je velmi důležité pravidelné očkování a častější odčervování.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve