Víte, jak psa zchladit? Máme užitečné rady!

 Mazlíčci 
18. srpna 2017 12:25 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Psa ochlazujte pravidelně. Internet
Nepolevující vedro nedělá problém pouze lidem, ale i našim čtyřnohým miláčkům! Proto jim dopřávejte pravidelné ochlazování!

V žádném případě psa nevystavujte šokovému ochlazení. Místo pomoci mu totiž můžete způsobit zdravotní komplikace či teplotní šok. Je tedy velmi důležité, aby k ochlazování docházelo pozvolna. Ze začátku zkuste studenou až vlažnou vodou ovlažit tlapky zvířecího mazlíčka. Pomalu postupujte až k oblasti hrudníku a břicha. Oblast velkých svalových skupin hrudních, pánevních končetin a záda nechte suchá. Při prudkém ochlazení po zátěži totiž hrozí zhoršené prokrvení.

Při tomto postupu nezapomínejte dávat pejskovi pitnou vodu, ne však ledovou, ale spíše vlažnou. Jako další ochlazovací krok můžete zvolit mokré ručníky, do kterých psa zabalíte. Podle zvěrolékařů pomůže i mokré prostěradlo, které se přehodí přes kotec nebo ohrádku, protože psi mají rádi vlhký vzduch.

Až v konečné fázi chlazení nechte psa si zaplavat v rybníku nebo ho opláchněte zahradní hadicí nebo ve sprše. Jeho tělo se musí předem připravit na ledovou vodu, aby nenastal teplotní šok. Pokud ani tyto metody nepomůžou a bude se vám zdát, že je zvíře přehřáté, raději okamžitě vyhledejte veterináře.

Jak vypadá přehřátý pes?

  • zrychleně dýchá
  • má suchý, horký čumák i horkou kůži
  • zvýšeně sliní, kolem tlamy se může objevit pěna
  • pes může zvracet a mít průjem
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod