Rychlý tip, jak vyrobit vašemu kočičímu mazlíčkovi škrabadlo

 Mazlíčci 
06. listopadu 2017 12:13 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Škrabadlo jen z kusu dřeva a sisalového vlákna Internet
Pokud máte doma kočky, víte, že se neobejdou bez místa, na kterém by si mohly brousit drápky. Obchody s potřebami pro domácí mazlíčky nabízejí široký sortiment škrabadel nejrůznějších velikostí a stylů. Pokud jste ale o něco tvořivější, můžete si jedno vyrobit i doma. Poradíme, jak na to.

Na výrobu budete potřebovat

Co se týče materiálu, připravíme si jeden delší kus opracovaného dřeva a sisalové vlákno. Z dalších pomůcek si nachystáme lepidlo na dřevo, pilku, svorky a tavnou pistoli.

Postup výroby

Nejdříve si promyslete, jaká velikost bude vaší kočce nejlépe vyhovovat. Odměřte delší kus dřeva, na kterém si budou kočky brousit drápky, a potom odřežte kratší, který bude sloužit jako podpěra. Pak kusy slepte dohromady.

Ze zadní strany přichytněte provázek ze sisalu tam, kde chcete, aby začínal. Jestli máte sponkovací pistoli, přichyťte s ní provázek na několika místech. Pokud ji nemáte, lepidlo nebo lepicí páska budou taky fungovat. Potom provázkem obmotejte dřevo a každý kousek přilepte tavnou pistolí. Konec provázku zase přichyťte na druhé straně některým ze způsobů.

Pokud by kočky škrabadlo nechtěly vyzkoušet, můžete její povrch trochu posypat šantou kočičí, abyste je přilákali. O dalším návodu na výrobu škrabadla a pelíšku pro kočky v jednom jsme psali zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008