I psi mohou o svátcích mlsat. Upečte jim jejich vlastní "cukroví"

 Mazlíčci 
12. prosince 2017 10:00 / Kateřina Kofroňová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Po těchto pamlscích se jen zapráší a pejskovi neublíží Shutterstock
Většina lidí si stále neuvědomuje, že to, co je vhodné pro nás, není vhodné pro naše čtyřnohé mazlíčky. Cukroví, které máme rádi my, totiž může psům způsobit bolesti břicha, křeče, ale i mnohem větší potíže.

Cukr, ořechy, kandované ovoce, čokoláda, máslové náplně, muškátový oříšek a mnoho dalších surovin, které při výrobě cukroví používáme, může psům způsobit nemalé obtíže. V některých případech jen bolesti, v nejhorším i smrt.

Upečte psům vlastní „cukroví“

Pokud svého psa chcete ve vánočním období hýčkat a nechat ho, ať si také, jako vy, bezdůvodně a beztrestně zamlsá, upečte mu psí pamlsky. Mnohem vhodnější než cukr bude pro psa pamlsek z jater, lososa, ovesných vloček a bylinek. Pes se po něm bude moci utlouct a navíc mu po něm nebude špatně.

Sušenky z lososa

Potřebovat budete čtvrt kila lososa, stroužek česneku, 5 vajec a půl kila celozrnné mouky. Lososa umelte s česnekem, přidejte vejce a mouku a dobře promíchejte. Vždy záleží, jak máte velká vejce a jakou mouku koupíte, proto mouku přidávejte postupně, dokud nebudete mít hezké lité těsto. To poté vylijte na plech vyložený pečícím papírem a pečte dozlatova. Poté nakrájejte na malé kousky a skladujte v lednici. Česnek obsažený v pamlskách navíc posílí imunitu psa. Díky tomu se může vyhnout například psincovému kašli, o kterém jsme psali nedávno.

Tuňákové rybky

Na jednu konzervu tuňáka ve vlastní šťávě budete potřebovat 100 gramů kukuřičné mouky, 100 gramů pšeničné mouky, lžičku sušené petrželky a 1 stroužek česneku. Tuňáka nechte okapat a s ostatním surovinami spojte v těsto. To poté na vále rozválejte tak, aby bylo 5 mm vysoké a vykrajujte libovolnými formičkami. Na 180°C pečte zhruba půl hodiny, ale raději sušenky kontrolujte.

Játrové čtverečky

Nejjednodušší recept, ze kterého se váš pes zblázní. Stačí vám půl kila jater a půl kila ovesných vloček. Přidat můžete majoránku a česnek. Játra rozemelte, přidejte vločky, majoránku a sušený česnek (zhruba ½ lžičky) a lžící rozprostřete po plechu vyloženém pečícím papírem. Pečte pomalu dozlatova, poté rozkrájejte na kostičky. Buď skladujte v lednici, nebo dejte ještě sušit na topení. Jakmile sušenky vyschnou, můžete je mít i v dóze.

Mrkvové sušenky

Na toto „cukroví“ budete potřebovat jednu mrkev, 120 gramů celozrnné mouky, 80 gramů pšeničné mouky, 50 gramů jater (tepelně upravených a nasekaných), 1 vejce a lžíci oleje. Všechny suroviny umíchejte v hnětači a poté ještě přidejte 100 ml vody a znovu promíchejte. Těsto by nemělo lepit. Nakonec ještě zpracujte na vále a vykrajujte jako linecké – třeba ve tvaru psích kostiček. Na 160 °C pečte asi 30 minut.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47