Vyberte zvířátkům místo v domě podle Feng-šuej

 Mazlíčci 
19. prosince 2017 07:45 / Marcela Plachá
  0
📷
5 fotografií v galerii
Domácí mazlíčci milují útulné pelíšky Shutterstock
Nové bydlení můžete svému mazlíčkovi zpříjemnit vhodným umístěním jeho pelíšku. Podle Feng-šuej není dobré podcenit ani výběr místa pro klec či akvárium.

I když místo pro své zvíře vyberte podle sebe a bude se vám zdát útulné, tak je docela možné, že váš mazlík s místem nebude spokojen a najde si své vlastní.

Pokud to bude možné, snažte se mu vyhovět a poskytnout mu místo, které mu bude lépe vyhovovat. U koček je známo, že jsou přitahovány místy, kde může působit určitý geopatický stres. Ten je tvořen působením podzemních vodních proudů nebo puklin v podloží.

Kromě výběru vhodného místa nepodceňujte ani pelíšek. Podle Feng-šuej je důležitá i barva a vzorek pelíšku. Měly by být v souladu s elementární energií místa.

Barvu zvolte podle směru umístění

  • Východ a jihovýchod – zelená barva
  • Jih – červená barva
  • Jihozápad – žlutá a hnědá barva
  • Západ a severozápad – šedá barva
  • Sever – modrá a černá barva
  • Severovýchod – žlutá a hnědá barva

Nepodceňujte pravidelný úklid

Zásadou pro správné proudění energií je i úklid znečištěného prostředí. Kočičí záchod umístěný v kuchyni nebo v místnosti, kde se stravujete, nebude nikdy působit pozitivně.

Nezdravou energii mohou v dětských pokojích vytvářet klece, které jsou špatně udržované. Ještě hůře pak působí vyházené piliny mimo klec. Proto je lepší klece s drobnými živočichy umisťovat jinam než do dětských pokojů. A hlavně je pravidelně čistit. Jak zařídit klec vašemu morčátku, si můžete přečíst zde.

Aby byl váš domácí mazlík co nejvíce zdravý, je nutné mu zajistit co nejpřirozenější podmínky k životu. Důležitá je nejen kvalitní strava, ale i přirozený pohyb a prostor, který může obývat. Některé zvíře často onemocní i z toho, když je po celý den zavřeno samo v bytě či domě.

Peníze přitečou s rybičkami

Jestli u vás zvítězilo akvárium s rybičkami, v Číně by vám poblahopřáli k budoucímu úspěchu a bohatství. Ryby jsou totiž symbolem příchodu peněz. Příznivci Feng-šuej by proto akvárium umístili do obývacího pokoje nebo do vstupní chodby, aby podporovalo přítok peněz.

Tradicí je pořízení osmi zlatých rybiček a jedné černé. Nemusíte se hrozit ani v případě, že vám jedna rybička uhyne. Číňané to nepojímají jako smutnou událost a domnívají se, že rybička pohltila smůlu jejich rodiny. Novou rybičku zase doplní na potřebný počet.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod