Hledáte nenáročné zvíře? Had je ideální a vhodný i pro alergika

 Mazlíčci 
31. prosince 2017 07:44 / Jan Novák
  0
📷
4 fotografie v galerii
Některé hady, například užovku, zvládne i začínající terarista Pixabay
Přemýšlíte o tom, že si domů pořídíte zvíře, ale nechcete péčí o něj ztrácet hodně času? Zkuste hada. Jeho chov má řadu výhod.

Existují navíc i druhy hadů, které zvládne bez potíží i začínající terarista. Odborníci doporučují třeba užovku červenou, krajtu královskou či hroznýše královského.

Důležitá je motivace

Pokud si chcete pořídit hada jen proto, že ho má váš známý nebo proto, že to je módní, raději si hada nekupujte. Tato zvířata se dožívají patnácti a více let. Kdo k nim nemá vztah, hada jenom trápí. Navíc se jej těžko zbavuje, útulky pro odložené hady totiž neexistují.

Had není žádný slizoun

O hadech koluje řada mýtů a nepravd. V žádném případě není had slizký, jak si někteří myslí, ale je suchý a na omak velmi příjemný. O hadech lze říci, že to jsou zvířata velmi klidná a rozvážná. Svoji potravu dokáží nehybně sledovat velmi dlouho a zaútočí, až když jsou si jisti úspěchem.

Had je ideální zvíře pro alergika

Had nemá žádnou srst a je tedy vhodný i do domácnosti, kde je některý z členů rodiny alergik. Takových zvířat je velmi málo a na rozdíl třeba od rybiček, které jsou pro alergiky také vhodné, si můžete hada vytáhnout a nechat ho třeba po rukou volně plazit.

Hada nemusíte krmit každý den

Chov hada je naprosto nenáročný na čas i na peníze. Rozhodně ho nemusíte krmit každý den, to by mu naopak ublížilo. Mladé hady stačí krmit jednou týdně a dospělé jednou za 14 dní. Tyto doby jsou ale jen orientační, záleží na jednotlivém druhu.

Hada si neochočíte

Snad jediná nevýhoda chovu hada je, že si ho rozhodně neochočíte a nevycvičíte. Místo mazlíčka ale získáte mnohdy nádherně zbarveného tvora, který bude ozdobou vaší domácnosti. Pokud se hadů bojíte, zkuste strach překonat. Jak na to jsme psali zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008