Chcete mít domácnost bez zvířecích chlupů? S těmito triky už navždy!

 Mazlíčci 
06. února 2018 09:20 / Kateřina Kofroňová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Psí chlupy jsou v domácnosti všudypřítomné Shutterstock
Každý, kdo má doma psa nebo kočku, to zná. Luxování je na denním pořádku, ale i přesto se po pár minutách objeví další chlupy. Proto vám přinášíme rady, jak se jich snadno zbavit.

Zvíře je nejlepší přítel člověka, ale nejeden z nás snil s touhou o perfektně čistém domově o tom, jak by asi vypadala domácnost bez zvířete. Tak přesně takovou můžete mít s těmito triky, aniž byste se současně zbavovali svého milovaného psa či kočky. Věděli jste, že psi dokáží vyčenichat i rakovinu?

Začněte u zvířete

Chlupů v bytě se nikdy pořádně nezbavíte, nebudete-li správně pečovat o srst vašeho zvířete. Nejvíce naše domácnosti zaplavují svými chlupy psi, které náš národ zkrátka miluje. Čím častěji budete chlupy svého psa vyčesávat, tím méně se jich pak bude válet po vašem bytě. Nejlepší je věnovat se péči o srst každý den, ale když to zvládnete zpočátku jednou či dvakrát týdně, uvidíte okamžitě rozdíl.

Luxování na prvním místě

I když je pes vyčesaný, tak pokud žije v bytě, chlupy z něj zkrátka budou padat. Možná ne tolik, když jen projde kolem, ale jakmile si sedne a podrbe se za uchem, nebo se začne válet na koberci, objeví se pod ním nemalé množství chlupů. Každý den proto vysávejte, je to základ a prevence před vířením prachu a chlupů po celém bytě.

Pračka si s chlupy poradí

Nejhorší jsou krátké chlupy – do oblečení, dek a lůžkovin se zapíchnou a dostat je ven je téměř nemožné. To vědí majitelé jezevčíků, labradorů nebo třeba bíglů. Někteří výrobci praček již na tento problém zareagovali a obohatili pračky o speciální program, který je schopen díky unikátnímu algoritmu otáčení bubnu a využití většího množství vody společně s předpírkou a několikanásobným mácháním chlupy z látky dostat.

Do pračky kuličky

Pokud máte ale starou pračku, nebo i pračku novou, ale bez tohoto speciálního „zvířecího“ programu, vhoďte před praním do bubnu pračky houbičku na nádobí, natáčku se suchým zipem nebo speciální kuličky do pračky, které jak chlupy, tak ale i vlasy a další vlákna do sebe zachytí.

Sušička vás chlupů zbaví

Pokud máte sušičku, nebo její koupi zvažujete, připište si na seznam kladů další bod – dokonale vás zbaví i krátkých psích chlupů. Tím, jak v sušičce neustále proudí vzduch, dochází rovněž k odstraňování psích chlupů. Podle některých odborníků prý tento způsob patří dokonce k nejúčinnějším.

Úklid na poslední chvíli

Pokud má přijít nečekaná návštěva a vy nemáte vypraný potah na gauč, nebo se chystáte do divadla a váš svetr vypadá jak kožich vašeho psa, jsou tu vždycky lepící válečky, které vás nikdy nenechají ve štychu. Mají odtrhávací lepící vrstvu, takže jakmile je jedna plná, odtrhnete ji a pokračujete s další, dokud není vaše oblečení, gauč nebo třeba dekorační polštářek čístý.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008