Chystáte se začít rybařit? Nezapomeňte si vyřídit potřebné dokumenty

 Ostatní 
28. července 2017 12:21 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Důležité je vybrat správnou návnadu.  Internet
Několik hodin neříct ani jediné slůvko a vychutnávat si zasloužený klid po náročném pracovním týdnu? Pokud toužíte právě po takové relaxaci, rybaření je pro vás ta správná volba! Poradíme vám, co je k tomu vše potřeba!

Nestačí si pouze koupit vybavení a vyrazit k vodě. V první řadě musíte obstarat nezbytné dokumenty a splnit určité podmínky. První z nich je vstup do místní organizace Českého rybářského svazu. Počítejte s tím, že po přijetí na vás bude čekat úkol v podobě odpracování brigádnických hodin pro organizaci, kde jste členem. Vyžadované hodiny se zpravidla pohybují mezi deseti až patnácti.

Nevyhnutelnou povinností je úspěšně složit zkoušky pro získání rybářského lísku. Musíte být znalcem na legislativy o rybaření, poznávání všech druhů ryb nebo na rybářský řád. Rybářský lístek vystavuje pověřený obecní nebo městský úřad v místě vašeho trvalého bydliště oproti dokladu o úspěšném složení zkoušky. V poslední řadě si musíte zakoupit povolenku k lovu ryb. Český rybářský svaz vydává několik druhů povolenek k lovu ryb s různým rozsahem platnosti. Nejširší platnost mají celorepubliková a celosvazová povolenka, následují územní povolenky jednotlivých územních svazů ČRS a místní povolenky na konkrétní rybářské revíry. Vydávají se také povolenky zvlášť na pstruhové a mimopstruhové vody.

Potřebné vybavení

Nyní je na řadě vybavení. Základem je dobrý rybářský prut s navijákem, pro začátečníky je vhodný grafitový nebo prut ze skleněných vláken. Dále vám pro začátek postačí jedna univerzální cívka silonového vlasce šířky do 1mm s nosností kolem pěti kilogramů. Nutností je také splávek, závaží a několik háčků. Jako návnady lze koupit střevle, červy, žížaly, cvrčky nebo malé rybky v obchodě specializující se na rybářské potřeby. Podle Rybářského řádu ve výbavě nesmí chybět metr (ke změření tzv. míry), vyprošťovač háčků (peán) a podběrák. Počítejte, že nákup výbavy bude v řádech několika tisíc.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve