Ochraňte svůj mobilní telefon před poškozením

 Ostatní 
08. srpna 2017 14:38 / Marie Popelková
  0
📷
1 fotografie v galerii
Ochránit displej telefonu před poškozením není jednoduché. Mobil, který v dnešní době nosíme stále u sebe, i přes veškerou snahu občas k nějaké újmě přijde.  Shutterstock
Tvrzená skla dokonale ochrání displej proti škrábancům a vrypům, ale především posílí ochranu samotného skla displeje proti rozbití při pádu.

Sklíčko je relativně ohebné, nikoliv však jako klasická folie. Skládá se ze dvou vrstev, ze samotného tvrzeného skla a s přilnavé folie, která umožní jednoduché přilepení na displej. Obyčejně se tloušťka skla pohybuje od 0,2 do 0,5 milimetrů, což je v porovnání s plastovou ochranou o výšce sotva 0,1 mm logicky znatelné. Rozhodně se však nemusíte obávat, že by sklíčko nějakým nepříjemným způsobem vystupovalo z displeje či ničilo celkový dojem z telefonu.

Výhody, které má ochranné sklo oproti folii:

  • se sklem si hned tak nerozbijete displej telefonu a to je výhoda k nezaplacení, protože výměna rozbitého dotyku s displejem stojí většinou několik tisíc korun
  • sklo mnohem lépe přenáší povrchové napětí prstu, takže ovládání je přesnější a hlavně hladší - prostě celkově příjemnější
  • přes sklo je displej lépe vidět. Vidíte více detailů na Full HD a Quad HD displejích, obraz je kontrastnější.
  • u skel nedochází k běžnému poškrábání - folie je po několika měsících plná škrábanců - sklo naprosto minimálně
  • při aplikaci skla nedochází k tvorbě bublin, takže ji zvládne i laik nalepit
  • sklo není třeba měnit každých 6 měsíců 

Jak nalepit ochranné sklo na mobil

Protože tvrzená ochranná skla na mobilní telefony jsou hitem poslední doby a protože jejich aplikace není zcela jednoduchá, zde budete mít stručný návod, jak na to.
Upozorňujeme, že tento návod vám nezaručí perfektní profi vzhled nalepeného sklíčka, ale alespoň vám pomůže, aby jste se tomu přiblížili.

Nejprve je třeba vyčistit povrch dotykové plochy telefonu vlhkým hadříkem, na kterém bývá nápis (Alcohol). Dejte si záležet, aby jste setřeli všechna místa včetně okrajů displeje.

Poté povrch důkladně očistěte suchým hadříkem. Na suchý hadřík silou tlačíme. Dejte pozor, aby na povrchu displeje nebyla žádná zrnka prachu.
Následně odlepíte krycí folii z tvrzeného skla a současně dáte pozor, aby se na sklo statickým nábojem nenachytal prach.

Sklíčko pomalu přiložíte na spodní hranu telefonu, vycentrujete a sklo pomalu položíte na telefon, až dolehne celé. Ihned vytlačíte zdola nahoru všechen vzduch pod sklem. Nesmí vám zůstat bublina uprostřed skla (jinak byste museli sklo opatrně zvednout a položit znovu).
Nakonec sklíčko pomocí suchého hadříku důkladně velkou silou očistíte a přitlačíte na všech místech k dotykové ploše.
Nebojte se toho, že některé sklíčka překrývají přední fotoaparát. Po přitlačení sklíčka je čočka fotoaparátu chráněna a na focení selfie nemá ochranné sklo žádný vliv.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008