Vyrobte si romantickou svítilnu z plastových lžiček. Podle našeho návodu to zvládne každý

 Ostatní 
27. ledna 2018 18:11 / Šárka Sokolská
  2
📷
4 fotografie v galerii
Plastové lžičky nemusí sloužit jen na jídlo Shutterstock
Zbyly vám doma plastové lžičky po dětech nebo například z leteckých cest? Tak je nevyhazujte. Ukážeme vám, jak se z těchto obyčejných věcí dá udělat nádherná romantická svítilna.

Plastové lžičky se u nás začaly objevovat někdy v druhé polovině minulého století. O jejich kvalitě i šetrnosti k našemu zdraví by se však dalo pochybovat. Nicméně doba už od té doby mnohem pokročila a dnes se vyrábí plastové příbory, které jsou zdravotně nezávadné a hlavně jsou výbornou pomůckou pro maminky.

Ale v tomto článku se dnes nebudeme zabývat tím, jaké plastové příbory jsou ty nejvhodnější a nejlepší, ale použijeme je na zcela jiný a velmi netradiční účel. Vyrobíme si z nich svítilnu. A hlavní pomůckou budou právě plastové lžíce.

Stačí jednorázové

Takže pokud doma žádné nemáte, vyrazte do obchodu. Nemusíte brát žádné drahé značky, přeci jen je znehodnotíme, postačí bohatě ty obyčejné, jednorázové. Kupte si jich určitě několik desítek, ale výběr barvy je na vás.

Kromě lžiček ještě potřebujete nůžky, lepící pásku nebo tavnou pistoli, která se v posledních letech stala nenahraditelným pomocníkem v domácnosti. O jejím všestranném využití jsme psali zde. Poslední nezbytnou pomůckou je sklenice, do které se vejde čajová svíčka. Navíc musí mít kuželovitý tvar, tedy že se směrem ke dnu bude zužovat.

Postup

V první řadě si ze všech lžiček odstřihněte rukojeti. Ponechejte jenom její malou část, protože tu budeme lepit ke sklenici. A teď si vezměte sklenici. Pokud v ní máte vodu či třeba nějaký jiný nápoj, raději ho vypijte. Pak už totiž moc použitelná nebude. Kolem celé sklenice oblepíme odstřižené lžičky. První varianta je, že použijete lepící pásku.

Druhá možnost lepení je pomocí tavící pistole. Lžičky si hlubokou stranou přiložte k vršku skleničky a jednu vedle druhé tak, aby nevznikaly mezery, oblepte celý její okraj. A jdeme na druhé patro. To bude o něco níže a znovu polepte celý obvod sklenice. Začne se vám pomalu rýsovat krásná květina ve tvaru leknínu. Tak pokračujte postupně dál, až dojdete ke dnu. Jakmile lepidlo zaschne, můžete si zapálit svou novou svítilnu.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve