Trápí vás plíseň na gumových hračkách do vody? Existuje řešení, jak ji snadno odstranit

 Ostatní 
17. února 2018 16:20 / Marie Popelková
  1
📷
4 fotografie v galerii
Plíseň z gumových hraček lze odstranit Pixabay
Pokud máte doma malé děti, určitě si ve vaně hrají s gumovými hračkami. Jenže po nějaké době se na hračkách vytvoří nevzhledná černá plíseň, která vašim ratolestem na zdraví rozhodně nepřidá. Máme pro vás pár nápadů, jak se plísně zbavit.

Děti gumové hračky do vody milují a pokud jsou v rodině děti, obvykle je vana gumovými kačenkami a dalšími postavičkami doslova obležená. Jenže dříve nebo později se hlavně ve spodní části objeví černá plíseň. Pokud se jí chcete zbavit, existuje několik metod, jak na to. A tyto rady nefungují jen na gumové hračky dětí, ale i vašich čtyřnohých kamarádů. A pokud vás zajímá, jak se zbavit plísně v bytě, přečtěte si náš článek zde.

Staré dobré Savo

Pokud máte doma Savo nebo jiný dezinfekční prostředek, můžete vyzkoušet tuto variantu.

Do lavoru dejte vodu se Savem. Můžete dezinfekčního prostředu přilít o něco více, než je uvedeno na obale.

Gumové hračky pomocí otvoru na spodní straně pořádně nacucejte vodou tak, aby byly plné vody. Plíseň se totiž netvoří jen na spodní straně hraček, ale také uvnitř.

V přípravku nechte hračky pořádně odležet, klidně i celý den. Čím déle budou ve vodě, tím snadněji pak půjde plíseň odstranit.

A pak už jen černou plíseň z venkovní strany odstraňte třeba kartáčkem a tu vnitřní pořádně vypláchněte.

Ocet, soda

Někdo gumové hračky umývá tak, že je naloží do vody s octem nebo sodou. A podobně jako v předchozím případě nechá hračky v roztoku pořádně odležet a pak plíseň a další nečistoty odstraní kartáčkem.

Ocet sice primárně odstraňuje vodní kámen, ale údajně s sebou dokáže vzít i další nečistoty.

Zapojte domácí spotřebiče

Pokud se vám nechce ztrácet čas s drhnutím hraček v Savu nebo sodě, můžete vyzkoušet i moderní způsob. Jednoduše do boje zapojte vaše domácí spotřebiče.

Podle praktických zkušeností na plesnivé gumové hračky docela dobře zabírá například pračka. Podobně, jako v ní perete gumové boty, v ní vyperte i hračky vašich dětí.

Podobnou službu vám udělá i myčka nádobí. Pokud ji doma nemáte, poptejte se svých známých. Určitě vám v tomto ohledu rádi vyjdou vstříc.

Jak plísním předejít

Gumové hračky jsou určené do vody, a tak jsou v podstatě předurčeny k tomu, že se vyskytují ve vlhkém prostředí. A právě to pak nahrává vzniku nejrůznějším bakteriím a plísním.

Pokud si vaše děti s hračkami dohrají, je dobré je dát pořádně vyschnout na topení, v létě vám stejnou službu udělá sluníčko.

Řešením je také pořízení hraček bez otvoru. Vlhkost se tak nebude mít kde usazovat a po koupeli stačí hračky jen otřít suchým hadříkem.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47