Mořské panny. Fenomén, který si okamžitě zamilujete

 Ostatní 
29. dubna 2018 12:27 / Jan Novák
  0
📷
4 fotografie v galerii
Plavání s ploutví je kombinací sportu i dobré zábavy Shutterstock
Máte rádi vodu a pohádky? Pokud je vaše odpověď kladná, určitě si zamilujete mermaiding – plavání mořských panen (a také princů). Plavání s ploutví na nohách je sportem, který spojuje výuku plavání, základy potápění, otužování, tanec akvabel a v neposlední řadě i dobrou zábavu.

Ve světě je mermaiding dlouho známou věcí, v České republice se objevuje až v posledních letech. Tomuto fenoménu propadají děti i dospělí a kluci i holky. Zamilovaly si jej ale hlavně tisíce žen po celém světě.

Jedna z brazilských profesionálních mořských panen dokonce opustila povolání veterinářky, aby se aktivitě mohla věnovat naplno v místním aquaparku, kde za ní chodí stovky dětí týdně. Akademie studenty učí jak plavat v kostýmu mořské panny, který je zakončen ploutví.

První singapurská mořská panna zase na svých lekcích učí i o historii a kultuře mořských panen. V netypických kurzech plavání vidí spoustu výhod. Podle ní je to skvělý způsob, jak se udržet fit a pracovat na formování hlavních svalů, zatímco se bavíte. Dalším přínosem jsou přátelské vztahy, které "mořské panny" navazují se svými kolegyněmi.

Mořská panna oživí vaši party či firemní večírek

Kromě kurzů lektorky nabízejí pořádání tematických narozeninových party pro děti (třeba i s hledáním pokladu pod vodou) nebo firemní večírky s pohádkovou postavou. Některá střediska nabízejí i setkání s mořskými pannami nebo podvodní divadelní představení.

Jak už jsme zmínili výše, mermaiding není jen pro ženy, případně pro děti (o přínosu plavání pro děti jsme psali zde). Ve světě je to oblíbený sport pro dospělé, kterého se často účastní i muži. Plavat s velikou ploutví není zase tak jednoduché, vyžaduje sílu a obratnost.

Profesionálové si pořizují nádherné silikonové ocasy různých tvarů, velikostí a barev. Cena za takový originální ocas se může vyšplhat až do stovek tisíc korun. Běžně se ale používají ocasy látkové s plastovou mono ploutví, kterou pořídíte už za několik tisíc korun.

Různě po světě se konají soutěže, kde se ženy nádherně zdobí a hodnotí se styl a nápaditost, plavání i originalita a vypracovanost ploutve, podprsenky, make-upu a doplňků.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve