Osvěžte se! Vyrobte si domácí nanuk

 Ostatní 
19. května 2018 12:11 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Příprava zabere několik minut Shutterstock
Není nic lepšího než se v horkých dnech osvěžit nanukem. Co teprve, když si pochutnáte na vlastním výtvoru? Příprava nezabere mnoho času a výsledek bude stát za to.

Dopřát si můžete osvěžení v podobě kiwi nanuků. Hlavní ingrediencí budou samozřejmě kiwi, zhruba deset kusů. Potřeba bude i 250 gramů cukru krupice. Ovoce oloupejte, nasekejte na malé kousky a rozmixujte na jemnou kaši. Tu je vhodné následně propasírovat přes sítko.

Cukr promíchejte s půl litrem vody a na malém plamenu pomalu zahřívejte, dokud se cukr zcela nerozpustí. Připravený cukrový sirup promíchejte s rozmixovaným kiwi a naplňte formy na nanuky. Nakonec doprostřed zapíchněte dřevěné špejle a dejte do mrazničky na minimálně pět hodin. Pokud však máte formy určené pouze na přípravu nanuků, špejli řešit nemusíte, jelikož už je součástí balení. Jak vyrobit originální skříňku z dřívek od nanuků, jsme psali zde.

Na výrobu nanuků můžete použít i džus, vybírejte ale kvalitní 100%. Vyzkoušejte černý rybíz nebo hroznové víno. Vícebarevné nanuky vyrobíte postupným přidáváním různých džusů. Každá vrstva musí ale nejdříve ztuhnout, proto mražení zabere víc času.

Pokud nemáte chuť na vodový nanuk, není nic jednoduššího než si vyrobit tvarohový. V míse dobře rozmíchejte 150 gramů tvarohu se stejným množstvím zakysané smetany. Následně přidejte vanilkový cukr a oslaďte dle chuti. Mísu zatím odložte stranou a vezměte si druhou, ve které je nutné ručním mixérem vyšlehat smetanu ke šlehání do šlehačky.

Pomocník mixér

Nyní ne příliš tuhou šlehačku zašlehejte mixérem do již připravené tvarohové směsi. Obsahem naplníte zhruba čtyři formičky na nanuky. Pro úplné zmrznutí směsi bude potřeba několik hodin. Pokud chcete nanuk i s čokoládovým kabátkem, připravte si hodně čokolády. Můžete formy vylít roztavenou čokoládou už před zamražením nebo po zmražený ponořit nanuk do úzké nádoby s čokoládou.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve