Vytvořte si letní kino. Přímo u vás doma na zahradě

 Ostatní 
19. května 2018 15:42 / Šárka Sokolská
  1
📷
4 fotografie v galerii
Užívat si oblíbeného filmu můžete i u vás na zahradě Pinterest
Blíží se čas letních kin. Ale co si takové kino vytvořit i doma na zahradě? Není to až tak nereálné. Tady je sedm jednoduchých kroků, jak na to.

Není nad to se během horké letní noci usadit někde venku a pozorovat při tom film, který milujete. Jenomže ne v každé město nebo obec promítání pod širým nebem pořádá. Pokud ale budete takové kino mít doma, můžete si užít filmovou noc prakticky kdykoliv.

Správný prostor

Místo, kde si postavíte vlastní kino, si vybírejte velmi pečlivě, protože jinak ho budete muset přesouvat. Prostor, kde bude umístěno plátno, by neměl být osvětlený žádným jiným světlem, proto si dejte pozor, zda v jeho blízkosti není třeba pouliční lampa. Dbejte také na to, abyste svým plátnem nekazili výhled vašemu sousedovi. Ten by z vaší letní radovánky asi neměl moc radost. A v neposlední řadě by prostor pro takové kino měl být dostatečně široký, aby se bylo kde posadit.

Dřevěný nebo z PVC?

Pokud máte vybraný prostor, postavte si rám na plátno. Na něj použijte tvrdé dřevo, například z borovice, nebo z PVC trubek. Ze stejně dlouhých latěk si sestrojte obdélník tak veliký, aby vám vyhovoval. Při tom myslete nejenom na velikost plátna, ale také na specifikaci projektoru, aby byl promítaný obraz kvalitní.

Použijte i prostěradlo

V případě výběru plátna je jen na vás, kolik do něj chcete investovat. Některá plátna, která jsou přírodní, výborně odolávají i nepříznivému počasí. Bohužel, to se promítne i do jeho ceny. O poznání levnější jsou plátna s umělým vláknem. Ale úplně tou nejlevnější variantou je koupelnový závěs nebo obyčejné bílé prostěradlo. Dobře plátno rozměřte a pak jej připevněte k rámu. Použít můžete hřebíčky či vodě odolné lepidlo. Pokud používáte elastický materiál, natáhněte plátno a upevněte na zadní část rámu.

Dobrý projektor

Největší investicí ze všeho bude projektor. Vyberte si takový, který má vysoké rozlišení a HDMI vstupní konektor. Umístěte ho na rovnou podložku do takové výšky, abyste ho mohli bezpečně a jednoduše připojit. Pamatujte na to, že mezi projektorem a plátnem vám nesmí nic překážet.

Bez zvuku to nejde

Jednu polovinu zážitku sice tvoří obraz, ale hned za ním je zvuk. V tomto případě nemusíte kupovat drahé soustavy, klidně se podívejte po bazarech nebo na internetu. Klidně použijte reproduktory, které máte doma a nepoužíváte je. V každém případě je vždy po promítání přeneste dovnitř.

Udělejte si pohodlí

Teď už vám zbývá vyřešit maličkost. Sezení. Dáváte-li přednost pohodlí, pak zvolte různá křesílka. Ale jestli chcete trochu romantiky, není nic lepšího, než roztáhnout piknikovou deku a dát na ni pár polštářů.

Jako světlušky

Poslední krokem je osvětlení. Sice tma umocňuje ten pravý pocit z kina, ale když po stromech nebo po zemi umístíte drobné světelné řetězy, dáte svému letnímu kinu ten pravý šmrnc. Navíc si tím osvětlíte cestu do domu, schody, uličku mezi sezením. I světelnému řetězu můžete dát zcela jiný punc. Třeba jej ozvláštnit papírovými krychličkami. Návod, jak na to, jsme psali zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod