Senzačně vláčný čokoládový koláč! Příprava není složitá a výsledek stojí za to!

Čokoládový dort je díky hlavní složce - dýni - krásně vláčný
 Ostatní 
24. února 2017 05:13 / Shutterstock
  6   0
Tento koláč je plný bílkovin, bez mouky, obsahuje 70% čokoládu a je krásně vláčný díky dýni. Příprava dezertu nezabere příliš času a výsledek stojí opravdu za to! Zkuste vláčný čokoládový dezert, který se rozplývá na jazyku!

Dýně neboli tykev má široké uplatnění v kuchyni a také velmi pozitivně působí na naše zdraví. Existuje několik různých druhů dýní, ale oranžová dýně Hokkaido vyniká od ostatních svou chutí, konzistencí a hlavně se nemusí loupat.

Dýně Hokkaido obsahuje značné množství vlákniny a je tak pomocníkem při zvýšeném cholesterolu, zažívacích potížích či zvýšeném krevním tlaku.

A co budeme na tento výborný koláč potřebovat?

Ingredience

  • 400 g dýně nebo 400 g muškátové tykve - oloupané a nakrájené na kousky
  • 3 střední vejce
  • 100 g kvalitní hořké čokolády (aspoň 70%)
  • 150 g mletých mandlí
  • 1 lžička skořice
  • 50 g čokoládového proteinového prášku (Koupíte i v DM drogerii nebo ve větších supermarketech)
  • 25 g kvalitního neslazeného kakaa
  • ½ prášku do pečiva
  • 8 lžic agávového sirupu nebo medu
  • 1 lžička vanilkové extraktu


Postup
Předehřejte si troubu na 160 °C. Dortovou formu o průměru 20 cm vyložte pečícím papírem.

Vložte kousky dýně s trochou vody do horkuzdorné mísy a nechte ohřívat v mikrovlnce po dobu 8 minut na nejvyšší výkon.

Vyndejte mísu z mikrovlnky, vylijte přebytečnou vodu ze směsi. Vraťte zpět a ohřívejte další 3 minutky, pokud není dýně dostatečně měkká. Nechte lehce zchladnout. Mixujte dokud není dýně jemná.

Smíchejte skořici, mandle, prášek do pečiva a proteinový prášek v míse. V jiné míse vyšlehejte vajíčka, med a vanilkový extrakt. Mixujte dokud nebude vzniklá směs světle žlutá.

Čokoládu si nalámejte na malé kousky a přidejte do teplého dýňového pyré. Promíchejte, dokud se čokoláda zcela nerozpustí. Poté přidejte vaječnou směs a šlehejte, dokud nebude nadýchaná. Poté přidejte suché ingredience a promíchejte.

Nalijte těsto do formy a pečte 30 až 35 minut. Těsto můžete zkoušet špejlí. Píchejte doprostřed koláče dokud se těsto nepřestane lepit a špejle nebude čistá.

Nechte dort trochu vychladnout a pak můžete dozdobit dle chuti.

📷
1
fotografie
Ema Maxová | inStory.cz
Kam dál?
Nordic running - Běh s holemi
S expanderem procvičíte celé tělo!
Chřipce se můžeme bránit i tím, co jíme a pijeme
Komentáře
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Oslavenec Miloš Forman přiznal: Už nemám sílu!

Zprávy

Papež František opět šokuje: Odvážným prohlášením zaskočil i ateisty!

Bydlení

Jak vybrat správný stroj na kávu?

1. Chlebovská předvedla půl roku po porodu dokonalou postavu v plavkách

2. Bývalá Bond girl je chodící kostra. Manželství s Charlie Sheenem ji zničilo!

3. Kim Kardashian v bikinách: Od fanoušků dostala slušnou sodu! Vypadáš jako monstrum!

4. Šoubyznys umí překvapit. Jak se Martin Maxa vypořádá se zcela nečekanou nabídkou?

5. Neuvěřitelná Kate Upton nahoře bez! Své přírodní pětky zakrývala pouze rukama!