Vybíráte sekačku na trávu? Zvažte četnost sekání i velikost pozemku!

 Zahrada 
06. dubna 2017 12:52 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Výběr vhodné sekačky usnadní práci a předejde problémům! Internet
Chystáte se koupit sekačku na trávu a nevíte, jaká pro vás bude nejlepší? V úvahu musíte vzít rozlohu pozemku, ale také četnost sekání! Špatnou volbou byste si mohli z příjemné a uklidňující činnosti totiž způsobit akorát nepříjemnosti!

Je lepší elektrická sekačka, nebo raději na benzín? Elektrická akumulátorová sekačka je vhodnější pro menší plochy s výměrou nejvýše okolo 500 metrů čtverečních. Elektrické stroje nejsou náročné na údržbu, dobře se ovládají a mají nízkou hmotnost.

Jejich provoz je také tichý a ekologický. Další výhodou je, že nemají kabel, a proto se můžete volně pohybovat. Jsou také lacinější než benzínové sekačky. Dostanete je například už za tři tisíce. Pokud ale chcete kvalitnější kousek, můžete se dostat i přes 10 tisíc. Na druhou stranu musíte počítat s tím, že se vybíjí baterka.

Benzínové stroje jsou vhodné pro sekání větších ploch. Mají silné motory, které zvládnou práci i v členitém terénu. Poradí si i s vyšší a hustější trávou. Díky motorům mají tyto sekačky delší životnost. Pořídit ji můžete kolem pěti tisíc korun, dražší kusy se ale klidně přehoupnou i přes dvacetitisícovou hranici.

Pokud jste fajnšmekři a nechcete mít žádnou práci, můžete si koupit robotickou sekačku, která udělá práci za vás. Stačí jen nastavit, kdy má sekat. Sama si pak vyhodnotí například stav baterie nebo změnu počasí. Když si ji pořídíte, musíte však sáhnout hlouběji do kapsy. Cena se totiž pohybuje okolo 35 tisíc korun. Jakou variantu zvolíte?

Témata: zahrada, tráva, sekačka
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47