Co zasadit na prázdné záhony v červenci

 Zahrada 
06. července 2017 07:24 / Bronislava Silná
  6
📷
3 fotografie v galerii
Různé saláty jsou vděčným druhem pro sázení v červenci Shutterstock
Sklidili jste první úrodu a přemýšlíte, co byste dali na prázdné záhony? Máme několik tipů, jak vaše zahrada může přinášet užitek i dál.

Nepěstujte stejný druh na stejném místě

Sklizeň a následný výsev byste měli využít ke změně plodiny. Pokud totiž pěstujete stejný nebo podobný druh na stejném místě, může se půda nadměrně vyčerpat a navíc tím lákáte škůdce, který má zájem o stejnou rostlinu.

Co zasadit

Nabízí se samozřejmě celá řada možností. Některé druhy ředkviček lze pěstovat celoročně, tak proč to nevyužít. Jen dbejte o dobrou zálivku, protože ředkvičky pak mají lepší chuť. Červenec je dobrým měsícem pro výsev modrých kedluben. Dozraje i raná mrkev. Ze všeho nejlepší je to měsíc pro pěstování různých druhů listového salátu. V září pak budete mít přehršel zeleniny. Nebudete mít hlávky, ale saláty k řezu budou skvělé. Pokud zasadíte polníček, budete ho sklízet i v zimě a v předjaří.

Neměli byste zapomenout na hrášek a keříčkové fazole, které stačí do podzimu dozrát a velmi obohatí váš stůl. Zejména fazolové lusky se výborně hodí jako zdravá příloha k masům. Tyto rostliny také obohatí půdu o dusík, který se bude příští rok hodit.

Můžete se též pustit do pěstování vodnice, která sice není tak populární, ale velmi vděčná a zdravá. Příbuzný se saláty je špenát a i on vyroste, protože má krátkou vegetační dobu. Zasaďte si i cibuli a budete mít výbornou svazkovou cibulku.

Můžete také pěstovat dvouleté květiny. Připravíte si je tak pro příští rok. A konečně poslední možností je osít volnou plochu směsí, která dodá půdě živiny a rostliny, které vyrostou, prostě zaryjete do záhonu. Budete tak mít připravenou půdu na další pěstování příští rok.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47