Jak bojovat proti myším? Máme pro vás zajímavé nápady

 Zahrada 
02. února 2018 12:04 / Marie Popelková
  3
📷
3 fotografie v galerii
Myš vám může pěkně znepříjemnit život Shutterstock
Čím je větší zima, tím je větší riziko, že se k vám začne dobývat myš! Ideální je hlodavce odradit už vůbec od vstupu do domu. Pokud už se k vám dostal, máte několik možností, jak se nechtěné návštěvy zbavit!

Nejvíce přirozeným řešením je pořídit si kočku. Nejenže se s ní můžete mazlit a užít si spoustu zábavy, ale je také největším nepřítelem myší. Hlodavci často vytuší, že na ně vyčkává nepřítel, takže se do domácnosti s kočkou dvakrát nepohrnou. A pokud se tak stane, čtyřnohý mazlíček si s nimi obratně poradí! O prospěšnosti koček jsme psali zde.

Dalším účinným nástrojem jsou pasti. V prodeji jsou různé druhy. Klasické pasti mají dřevěnou podložku a ocelovou pružinu. Jako návnadu můžete použít sýr, ale také chleba, nebo dokonce čokoládu, což by mělo myši taky dostatečně přivábit!

Pokud vám nevadí připlatit si a mít o to účinnější návnadu, pořiďte si pasti plastové. Přestože jsou o něco dražší, obsahují speciální chemickou návnadu, která hlodavce zaručeně přiláká. Potom je usmrtí, jak už to u pastí bývá zvykem.

Koupit lze i odpuzovače. Jsou to zařízení, která vydávají zvuk o vysokých frekvencích. Myši na ně reagují špatně a jsou jim nepříjemné, proto se od nich drží raději ve větší vzdálenosti. Přístroj je na baterie, takže ho lehce pustíte i v chatách, na chalupách nebo když nemáte proud.

Ocet i jed

Použít je možné i ocet. Myším nevoní, proto ho dávejte například do kbelíku při vytírání podlahy. Nesmí ho být ale moc, abyste neznepříjemnili nepříjemným zápachem život zbytku rodiny. Do kbelíku stačí vylít malá sklenička.

Opatrní buďte s jedem. Je to sice osvědčená a spolehlivá metoda, jak hlodavce zahubit, ale z bezpečnostních důvodů se nemusí vyplatit. Granule s jedem se doporučují dávat v domácnostech, kde nebydlí malé děti nebo další mazlíčci.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47