Relaxujete rádi na balkoně? Super tip, jak si z něj udělat zelenou oázu klidu

 Zahrada 
07. dubna 2018 14:08 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Položení trávníku nezabere příliš času Shutterstock
Rádi relaxujete na balkoně nebo na terase a stále přemýšlíte, jak tam přenést trochu zklidňující zeleně? Účel splní umělý koberec, který je ideální do míst, kam příroda už nedosáhne. Navíc má přirozený vzhled po celý rok a je velice snadný na údržbu.

Oceníte je především díky odolnosti materiálu. Venkovní koberce jsou UV stabilní, aby na přímém slunci brzy neztratily svou barevnost. Na trhu se setkáte pouze s typy, které jsou vyrobeny z umělých vláken. Většinou jde o polyamid či polypropylen, což jsou voděodolné materiály. Z toho pramení další výhoda, koberce velmi rychle schnou. I chůze po trávníku bude příjemná a přirozenější díky vyššímu vláknu a až o 50 % více stébel trávy na m2. 

Položení umělého trávníku nezabere příliš mnoho času. Zvládnete to i sami. Nejprve se ujistěte, že na zemi nejsou kamínky nebo ostré předměty, o které by se mohl trávník poničit. Roli rozbalte přímo na balkoně nebo terase. Jeden konec umělého trávníku dejte co nejvíce ke kraji. Konec se pokuste zatížit, aby se nehýbal.

Zbytek trávníku srovnejte podle tohoto konce. Následně začněte odřezávat odlamovacím nožem trávu, která přesahuje přes plochu, kterou chcete zakrýt. Takto pokračujte do úplného konce. Položený travní koberec můžete přilepit lepidlem nebo lepicí páskou.

Údržba je téměř bezproblémová. Trávník jednoduše umyjete pomocí čisté vody a hadru. Pokud jdou skvrny těžce odstranit, použijte mýdlovou vodu a koště se silnými štětinami. V žádném případě se nedoporučují agresivní a bělicí přípravky, které by z koberce vyžraly zelenou barvu. Výsledkem by mohl být nevzhledný a flekatý trávník, který můžete rovnou vyhodit. Jaro je tady. Jak správně pečovat o trávník, jsme psali zde

Pokud máte větší balkon a rádi na něm grilujete nebo si tam chodíte zapálit cigaretu, poohlédněte se po nehořlavém umělém koberci. Případné nedopalky cigaret či uhlíky z grilu nepředstavují nebezpečí požáru. Koberec navíc snižuje emise kouře.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve