Jablečný ocet je všestranný pomocník. Využít jej můžete na úklid, nachlazení i bělení zubů

 Ostatní 
10. listopadu 2019 16:00 / Eva Vogelová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Pití jablečného octa posílí vaši imunitu  Depositphotos
Jablečný ocet nemusíte dávat pouze do salátu. Jde o univerzální přírodní produkt, který má dezinfekční účinky. Můžete s ním uklidit domácnost a pomůže vám i s různými zdravotními potížemi. Mít ho doma se rozhodně vyplatí. Zjistěte, na co všechno ho můžete použít.

Jablečný ocet obsahuje kyselinu octovou, enzymy, vitaminy a minerály. Všechny tyto složky pozitivně účinkují na lidský organismus. Jablečný ocet má antibakteriální a dezinfekční účinky a funguje jako přírodní antibiotikum. Můžete s ním vyčistit prakticky celý dům a chemické čisticí prostředky rovnou zahodit.

Nachlazení

Momentálně všude řádí bacily. Stačí, abyste šli ven mezi lidi, někdo na vás kýchne a rychle onemocníte. Nachlazení člověku komplikuje každodenní fungování. Pokud cítíte, že na vás něco leze, nemeškejte a nachlazení podchyťte už na začátku.

Nalijte si do sklenice vodu a k ní přidejte jednu polévkovou lžíci jablečného octa. Octovou vodu zamíchejte a vypijte každý den alespoň jednou. Jablečný ocet obsahuje vitaminy A, B, C, kyselinu octovou a citronovou. Tato kombinace posiluje imunitu, takže se váš organismus s nemocí lépe popere.

Bělení zubů

Jablečný ocet obsahuje přírodní kyseliny, které vám vybělí zuby, ale měli byste si dát pozor. Odstraní sice skvrny od nikotinu a kávy, ale může vám také porušit zubní sklovinu. Smíchejte ho s vodou a namočte do něj zubní kartáček. Čistěte si s ním zuby a pak si ještě octovou vodou vypláchněte ústa. Poté si je však ještě důkladně vypláchněte obyčejnou vodou a vyčistěte běžnou zubní pastou, abyste předešli poničení skloviny.

Zápach

Jablečný ocet neutralizuje zápach. Pokud vaše místnost v bytě zapáchá třeba cibulí či cigaretami, postavte doprostřed nádobu s jablečným octem. Během několika hodin ocet zápach absorbuje a nebude po něm ani památky. Stejnou službu vám udělá, i když ho dáte do lednice.

Úklid

Zahoďte všechny chemické čisticí prostředky. Vystačíte si totiž s octem, protože spolehlivě zahubí veškeré bakterie a plísně. Má totiž dezinfekční účinky. Účinkuje na povrchy, které jsou pokryty vodním kamenem.

Můžete s ním umýt mastné nádobí či okna. Přidejte ho do vody, se kterou se chystáte mýt zem. Pokud vás trápí v koupelně plísně, zkuste je vyčistit s jablečným octem. Dalším přírodním prostředkem, který můžete využít v domácnosti, je sůl. Zjistěte, jak s ní naložit.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008