Minimalistická kuchyň je perfektně přehledná. Zde je několik zásad, které je třeba dodržovat

 Dům 
12. listopadu 2019 10:07 / Marie Popelková
  1
📷
4 fotografie v galerii
V minimalistické kuchyni se vám bude snadněji udržovat pořádek Depositphotos
Pokud si nedáte pozor, budou se ve vaší kuchyni každým dnem hromadit věci, které tam nepatří. Je to jako mucholapka, všechno si nějakým způsobem najde cestu do kuchyně a zůstane tam. Aby se vám v kuchyni dobře pracovalo, nemůžete mít nacpané skříňky a přetékající zásuvky.

Kuchyň potřebuje prostor, aby mohla dýchat. Musí vám dovolit, abyste se dostali, k čemu potřebujete bez toho, aniž byste museli všechno vyskládat nebo se v něčem přehrabovat. Abyste si udrželi minimalistickou kuchyň, musíte být přísní. Zde je několik zásad, které je třeba dodržovat.

Nepořizujte si víc nádobí, než potřebujete

V případě, že často pořádáte večírky a společné večeře pro přátele a rodinu, je v pořádku mít několik setů nádobí. Jestli jste ale jen malá domácnost a pro hosty vaříte zřídka, zredukujte svoji sbírku nádobí alespoň na polovinu.

Nechejte si jen nádobí, které jste použili v posledním půl roce

Samozřejmě, že potřebujete talíře, skleničky, misky a další nádobí, které pravidelně používáte. Co se ale týče velkých salátových mís nebo šálků na kávů, které jste dostali darem a ještě jste je ani nevybalili z krabice, je čas zvážit jejich darování někomu, kdo je potřebuje více.

Do kuchyně patří opravdu jen kuchyňské náčiní

V kuchyni byste měli skladovat jen to, co v kuchyni používáte. To znamená, že například servírovací tácy a podobně by měly být uloženy na méně frekventovaném místě.

Neodkládejte nic na kuchyňskou linku

Nepokládejte věci na linku jen proto, že zrovna nemůžete najít lepší místo. Nedovolte to ani ostatním členům domácnosti. Najděte nový domov klíčům, obálkám, hračkám a dalším věcem, které se vám zrovna nechce uklízet. Vyklizená kuchyňská linka je naprostý základ minimalistické domácnosti.

Neskladujte duplikáty

Jediné duplikáty, které si smíte nechat, jsou ty, které používáte současně. Dva stejné hrnečky jsou v pořádku, pokud si do nich s partnerem rádi spolu děláte kávu. Troje kleštičky na opékání masa jsou ale zbytečné. Jestli o minimalismu zatím jen uvažujete, čtěte, jaké má výhody.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod