Kuchyňskou váhu lze dnes sehnat i s výpočtem nutričních hodnot

 Dům 
01. února 2020 19:39 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Váhu lze pořídit za pár set korun, ale i několik tisíc Depositphotos
Kuchyňská váha je v dnešní době neodmyslitelný pomocník v každé kuchyni. Správné odvážení přísad totiž může být při pečení či vaření rozhodující. Při výběru se proto zaměřte také na přesnost vážení.

V první řadě se rozhodněte, zda sáhnete po mechanické nebo digitální váze. Výhodou první zmiňované váhy je nižší pořizovací cena a vyšší základní váživost, která dosahuje k deseti kilogramům. Jednoznačnou výhodou digitálních vah je zase možnost volby měrných jednotek, váživost dosahuje většinou pěti kilogramů. Při výběru se zaměřte také na přesnost vážení. Výhrou je digitální váha s přesností na jeden gram. U mechanických je tato odchylka kolem dvaceti gramů.

Důležitý je i materiál

V potaz berte i materiál podnosu. Požadavky na pracovní plochu jsou hygiena, snadná omyvatelnost a údržba. Nejčastěji se setkáte s nerezí, sklem i plastem. Mezi nejlevnější patří podnosy z plastu, který je snadno udržovatelný, ovšem odolnost přenosu pachů a chutí rozhodně nezaručí. Zvolit můžete i snadno omyvatelnou nerez. Kromě nerezu je dalším velice oblíbeným materiálem sklo, které je stejně jako ostatní dobře udržovatelné. Nepřenáší pachy ani chutě.

Pro všechny, kteří usilují o lepší postavu, drží diety, nebo potřebují hlídat skladbu přijímaných potravin, je na trhu dokonce stolní digitální váha s výpočtem nutričních hodnot. Dozvědět se díky ní můžete výpočet kalorií, bílkovin, tuků, sacharidů či vlákniny. Cena vyjde zhruba na osm set korun. O praktických vymoženostech do kuchyně jsme psali zde

Praktické váhy do kuchyně jsou stolní. Závěsné váhy se hodí v případě, že nemáte dostatek prostoru na jejich umístění. Váha je upevněna na stěně a tím šetříte prostor na kuchyňské lince. Velké váhy jsou vhodnější do provozoven, kde je třeba vážit víceobjemové suroviny.

Dovažování 

Kvalitní váhy mají funkci dovažování. Což znamená, že po zvážení jedné ingredience a po zmáčknutí tlačítka se váha vynuluje a je možnost vážení další suroviny. Dobrá váha je vybavena i gumovými nožičkami, aby byla stabilní a neklouzala po povrchu kuchyňské linky.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod