Adopce psího seniora má své výhody

 Mazlíčci 
29. února 2020 09:03 / Eva Vogelová
  0
📷
5 fotografií v galerii
Starší psi jsou skvělými parťáky do nepohody  Depositphotos
Když se někdo rozhodne, že si pořídí psa, většinou chce štěně. Spousta lidí chce energické mládě, které si vychová podle svého. O starších psech panují předsudky, že je už nelze nic naučit, což není tak docela pravda. Adoptovat si psího seniora vůbec není špatný nápad.

Pokud zvažujete, že si do své domácnosti přivedete nového čtyřnohého člena, nepřemýšlejte pouze o štěněti. Kromě toho, že mít staršího psa má své výhody, mu patrně zachráníte život. Psí seniory najdete většinou v útulcích, protože se o ně už nemá kdo starat. Starší pejsci jsou však skvělí společníci.

Starší psi už základní povely znají

Většina starších psů umí poslouchat, protože je to naučili předchozí majitelé. Takže už s nimi nemusíte pokoušet svoji trpělivost. Základní povely ke mně, sedni a lehni se naučí většina štěňat, pokud se jim jejich bývalí majitelé alespoň trochu věnovali. Namísto učení nových věcí můžete se svým čtyřnohým kamarádem více relaxovat.

Starší pes se ještě může něco naučit

Pokud budete chtít staršího psa něco naučit, nemusíte se bát, že to vůbec nepůjde. Většina lidí si myslí, že psa může člověk vychovat jen v raném věku, to však není tak docela pravda. Dospělí psi už sice vychovaní jsou a mají své zvyky, ale není nemožné je naučit něco nového. Štěňata nejsou chytřejší než dospělí psi. Bude to chtít nějakou práci a trpělivost, ale když se o to budete snažit, časem se vám to podaří.

Starší psi jsou klidní

Okolo starších psů z útulků panuje spousta předsudků. Většinou si o nich lidé myslí, že jsou agresivní a nezvladatelní. Bojí se, že by se jim psí senior vymknul kontrole a někomu třeba ublížil. Uvědomte si, že ne všichni bývalí majitelé psů se o své čtyřnohé chlupáče nutně museli starat špatně.

Majitelé se často zbavují svých psů kvůli nepříznivým životním situacím. Mohli získat alergii na psí srst či se ocitnout ve finanční tísni. Občas se stává, že majitel pejska zemře a chlupáč tak ztratí domov.

Vychovaní starší psi vám už nebudou krást boty a okusovat nábytek. Navíc nejsou už tolik energičtí, takže nehrozí, že s nimi budete muset trávit několik hodin denně mimo domov. Dále čtěte: Zajímá vás, co skutečně obsahují krmiva pro psy?

Témata: senior, adopce, povely
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008