Jak provonět domácnost přírodními prostředky

 Dům 
04. března 2020 18:20 / Eva Vogelová
  0
📷
5 fotografií v galerii
Vůně ovlivňuje náladu  Depositphotos
Čichové vjemy dokáží ovlivnit to, jak se cítíte. Mohou dokonce vyvolat nějaké vzpomínky. K tomu, abyste se cítili ve svém domě pohodlně, nestačí útulně zařízený byt, ale potřebujete i cítit příjemnou vůni. Zjistěte, jak si provonět interiér.

Vůním mnoho lidí nepřikládá velký význam, ale pravdou je, že na jejich základě si podvědomě vybíráme i partnery. Některé pachy lidem opravdu nevoní a instinktivně se od nich raději vzdálí. Někoho naopak mohou přitahovat. Provoňte si domácnost, abyste se v ní cítili dobře a vždy se do ní po práci těšili.

Potpourri

Potpouri je směs sušených květin, bylin a ovoce. Většinou je v obchodech najdete v dekoračních miskách. Doporučujeme, abyste si jich pořídili víc, protože je ucítíte výrazněji. Můžete je položit v blízkosti krbových kamen, aby se vůně lépe uvolnila do místnosti. Hodí se i do koupelny.

V teplých měsících si můžete takové potpourri vyrobit i sami. Nasbíráte si v přírodě byliny a květiny, které vám voní a usušíte si je. Když si je opatříte sami, o to víc vám bude jejich aroma příjemnější.

Citron

Citron má poměrně silné aroma. Kromě toho, že vám pomůže s úklidem a vybělí pigmenty na pleti, hezky vám provoní domácnost. Stačí, abyste z ovoce vymačkali jeho šťávu a smíchali ho s vodou. Roztokem potřete veškeré povrchy v určité místnosti.

Pokud chcete cítit trochu silnější aroma, citron pouze rozkrojte, vymačkejte, aby z něj teklo trochu šťávy a potřete s ním většinu povrchu v místnosti. Nevýhodou je, že vůně nevydrží delší dobu.

Svíčky a vonné tyčinky

Některé svíčky a vonné tyčinky opravdu krásně voní. Skvěle vás uvolní. Dejte si však pozor, aby byly vyrobeny pouze z přírodních surovin. Některé totiž mohou obsahovat styren, benzen a další látky s karcinogenními účinky. A ty určitě čichat nechcete.

Káva

Přitahuje vás vůně kávy? V tom případě ji nemusíte každý den pouze pít, ale provonět si s ní i byt. Kupte si větší množství zrn kávy a nasypte je do několika skleniček, které umístěte po celé místnosti. Kromě toho, že vám bude po kávě vonět pokoj, poslouží vám i jako dekorace. Pokud si často vaříte kávu, uchovejte si z ní kávovou sedlinu. Bude se vám hodit.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod