Čas v karanténě můžete využít ke studiu jazyků

 Ostatní 
04. dubna 2020 18:30 / Bronislava Silná
  0
📷
5 fotografií v galerii
Možná právě nyní nastal čas na výuku jazyků Depositphotos
Přišli jste v důsledku epidemie koronaviru o práci? Musíte být v nucené karanténě nebo má váš podnik zastavenou výrobu? Naučte se zatím cizí jazyk.

Asi jste už mnohdy říkali, že kdyby byl čas, rádi byste se naučili nějaký cizí jazyk. Ta příležitost je zde. Ale dá se to zvládnout bez kursů? Máme dobrá doporučení.

Využijte volně dostupné online nástroje

Pro výuku kteréhokoli jazyka je k dispozici řada materiálů, které nestojí ani korunu. Nejširší nabídka je pochopitelně u angličtiny, španělštiny, němčiny či francouzštiny. Ale i pro jiné jazyky najdete plno materiálů. Především budete potřebovat nějaký základní přehled gramatiky a potom úvodní kursy, které najdete na webu. Výhodné je pracovat s audiovizuálními aktivitami. Můžete začít třeba sledovat pořady pro nejmenší, kde se učí mluvit děti. Tato metoda může být velmi přirozeným vstupem do výuky. Pokud jste v daném jazyce už alespoň mírně pokročilí, rozšiřují se vaše možnosti. Lze sledovat jednodušší filmy, poslouchat písničky a překládat si jejich texty. Vyhrát si můžete i s různými internetovými překladači, které vám přeloží vaše jednoduchá zadání. Najít se dají podcasty, videa, komiksy.

Zakupte vhodné materiály online

Na základě odzkoušení bezplatných verzí a podle doporučení reálných uživatelů si můžete zakoupit příslušné aplikace pro výuku cizích jazyků. Nejlepší jsou takové, které umí kombinovat slova s obrazovou informací a také mluvené slovo se zápisem textu. U takových jde výuka rychleji kupředu. Nejjednodušší je situace u rozšiřování slovní zásoby. Pokud potřebujete proniknout do jazyka jako takového, je věc obvykle náročnější. K sehnání jsou ale i videokurzy, kde vám nyní nedostupného učitele v jazykové škole skvěle nahradí učitel na obrazovce. V takových kurzech bývá vysvětleno srozumitelně vše, co potřebujete vědět, a současně slyšíte i výslovnost.

Zkuste komunikovat přes internet

Protože jsou dnes v karanténě lidé z celého světa, je snazší sehnat někoho, kdo by byl ochoten se s vámi bavit na jednoduché úrovni v cizím jazyce prostřednictvím nějakého komunikačního nástroje. Oboustranně si vypomůžete. Vy naučíte někoho konverzovat česky, on vás zase v cizím jazyce.

Regulérní jazykovky online

Novinkou posledních dnů jsou přímo oficiální placené online kurzy jazyků přes internet. Vybíráte naprosto normálně jazyk, úroveň, rozsah kurzu, začátek, cenu. Po zaplacení dostanete přístup do kurzů a účastníte se z pohodlí svého domova. Velkou možností jsou takové kurzy pro lidi, kteří by jinak museli do velkých měst za těmito intenzivními jazykovými kurzy dojíždět nebo by si museli ještě sehnat nějaké ubytování. Tyto problémy odpadají a vy se soustředíte jen na výuku. Možná budete potřebovat zainvestovat do sluchátek, ale o tom se můžete více dozvědět v článku zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008