Pokud pořizujete novou podlahu, máte na výběr z několika finančně nenáročných variant

 Dům 
28. září 2020 10:50 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Podlaha ovlivňuje vzhled a atmosféru celé místnosti Depositphotos
Pokud vybíráte podlahu do nového domu či bytu po rekonstrukci, je na našem trhu opravdu široký výběr. Vybere si jak náročný uživatel, tak i milovník přírodních materiálů. Pořídit lze i podlahové krytiny, které imitují dřevo, kámen nebo parkety.

Výběr podlahových krytin je velmi pestrý, ať už potřebujete podlahu, která dokáže odolávat vlhkosti nebo hřejivý materiál do ložnice.

Přírodní linoleum

Marmoleum je jedinečné přírodní linoleum, které se hodí do prostor obývaných astmatiky a alergiky. Má velmi atraktivní vzhled. K dostání je široká škála barevných kombinací. 

Laminátové podlahy jsou odolné

Laminátové podlahy jsou velmi odolné při pádech těžších předmětů i nepřiměřeném zacházení, jsou dostatečně tvrdé a odolné. Na dotek působí chladným dojmem, ale tento nedostatek můžete vyřešit položením třeba kusového koberce. 

Ekologické podlahy

Někteří z nás vybírají materiály s ohledem na ekologii. Milovníky přírody potěší ekologické podlahy s minerálním jádrem. Jsou voděodolné, proto je můžete umístit do kuchyně. Vlastnostmi se pohybují mezi keramikou a vinylem.

Přírodní suroviny

Do dětských pokojů lze zvolit podlahy z přírodních recyklovatelných surovin. Neobsahují rozpouštědla, změkčovadla ani chlor. Tyto podlahy neuvolňují zdravotně závadné látky a jsou bez zápachu.

Tkaný vinyl

Jde o materiál, který vám bude připomínat koberec. Zachovává si vlastnosti vinylu a díky své struktuře vytváří různé vzory moderních koberců. Vinylová příze má jádro ze skleněných vláken. Tato vlákna jsou splétána dohromady a poté za tepla zalisována. Vinyl je antistatický materiál, který tlumí prostorový hluk.

Podlaha z parket

Parkety jsou oblíbené druhy podlahovin. Je to výrazný přírodní prvek. Dřevo na výrobu parket může být odlišné. Je třeba o něj pečovat, aby dřevěná podlaha vydržela co nejdéle. Parkety se uplatní v obývacích pokojích a ložnicích. Pro podlahy s podlahovým vytápěním jsou skvělou volbou vícevrstvé parkety, které mají menší tloušťku a nižší tepelný odpor. Dále čtěte: Aby byla podlaha stále pěkná, musíte o ni správně pečovat. Ať už jde o dřevo, lino či vinyl.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod