Přivítejte advent plovoucím věncem. Je jednoduchý a krásný

 Dům 
29. listopadu 2020 10:41 / Veronika Prášilová
  0
📷
5 fotografií v galerii
Jak bude vypadat, záleží čistě na vaší fantazii Depositphotos
První adventní neděle již doslova klepe na dveře, a proto je načase domácnost začít svátečně ladit. S tím souvisí také výroba adventního věnce, jehož první svíčka se zapaluje právě tuto neděli. Pokud nejste příznivci klasických vánočních girland, zkuste si letos vyrobit věnec jinak.

Věřte, že je to snadné a určitě vás to bude bavit. Navíc bude váš věnec velmi netradiční.

Trochu jiná symbolika

Výhodou plovoucího adventního věnce je, že nemusíte řešit barvu svíček ani to, že se mají zapalovat proti směru hodinových ručiček. A přesto i v něm můžete hledat určitou symboliku. To, že svíčky plavou, může značit přirozený běh života, to, že v jednom okamžiku jsme zde a za chvíli zase o kousek dál.

Není to nic náročného

Pokud se rozmýšlíte, zda zvládnete tento netypický adventní věnec vyrobit, pak vězte, že na tom není nic těžkého. Na výrobu plovoucího budete potřebovat:

  • širokou mísu (ideálně skleněnou)
  • ploché plovoucí svíce (například ve tvaru hvězdy)
  • větvičky jehličnanů nebo cesmíny

Právě větvičky či chvojí můžete naaranžovat kolem mísy, anebo přímo do vody. Mísu můžete dozdobit dekoračními barevnými kameny nebo oblázky, které posbíráte na procházce po zahradě či okolí. Pokud milujete podzim, klidně do vody místo jehličí přihoďte barevné listí, které najdete venku.

Přineste si vůni Vánoc

Plovoucí svíčky bývají vyrobeny z kvalitního vosku, vybrat si můžete z mnoha barev a vydrží hořet opravdu dlouho. Často bývají i aromatické. Pokud na takové v obchodě nenarazíte, nesmutněte. Můžete do vody přidat pár kapek esenciálního oleje, a to například borovicového nebo přímo s názvem vánoční směs. Čtěte také: Kouzlete doma s vůněmi podle libosti a vyrobte si difuzér

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008