Pokud vyhazujete čajové pytlíčky, děláte chybu. Pomohou vám s úklidem a odpudí pavouky

 Ostatní 
16. ledna 2021 09:51 / Eva Vogelová
  0
📷
6 fotografií v galerii
Čajové sáčky jsou výbornými pohlcovači pachů Depositphotos
Nedokážete si den bez dobrého čaje představit? Pokud hned po vylouhování házíte čajový sáček do koše, děláte chybu. Můžete ho totiž využít mnoha způsoby. Čaj v pytlíčku se pro vás může stát významným pomocníkem v domácnosti. Přečtěte si, jak lze čajové sáčky prakticky využít.

Málokoho by patrně napadlo, že vylouhované čajové sáčky mají široké využití v domácnosti. Většina lidí ho po výluhu bere jako odpad, což je škoda. Pytlíčky vám poslouží nejen při úklidu, ale pomohou vám i vypudit z domu pavouky. 

Vyčistěte okna

Čaj si dokáže poměrně snadno poradit s mastnotou. Bude se vám hodit k čištění všech skel. Využít ho můžete k mytí oken, zrcadel či dalších skleněných předmětů. Použité čajové sáčky znovu vyvařte. Ve chvíli, kdy odvar trochu vychladne, nalijte ho do rozprašovače. Nastříkejte ho na sklo a setřete stěrkou či suchým hadříkem. Po otiscích a šmouhách už nebudou žádné stopy.

Vyleštěte dřevěný nábytek

Toužíte mít v domácnosti čistý a lesklý nábytek? Vezměte si na pomoc čajové pytlíčky. Zhruba pět čajových sáčků svařte v litru vody. Po mírném vychladnutí si vezměte hadřík, namočte ho do odvaru a opravdu důkladně hadřík vyždímejte. Následně s ním utřete nábytek, který se bude lesknout.  

Zbavte se nepříjemného zápachu

Čajové sáčky jsou výbornými pohlcovači pachů. Pokud se vám line nepříjemný zápach z lednice, vezměte tři použité pytlíčky a položte je tam na malý talířek. Jednou denně čajové sáčky vyměňte a zanedlouho bude po zápachu.

Čaj dokáže pohltit i zápach z bot. Připravte si staré ponožky, které už nemáte v plánu používat, a vložte do nich několik čajových pytlíčků. Dejte je přes noc do bot, které zapáchají. Pokud se tam ráno bude závan ještě držet, opakujte stejný postup i další noc s novými čajovými sáčky.

Vypuďte pavouky

Nesnášíte pavouky, ale stále na ně ve svém bytě či domě narážíte? Zbavit se jich můžete jednoduchým způsobem. Stačí vzít několik čajových pytlíčků a rozmístit je do míst, kde se nejvíce pavouci obvykle vyskytují.

Čajů budete potřebovat velké množství, aby je pavouci neminuli. Nezapomeňte pytlíčky pravidelně měnit. Dále čtěte: Mikrovlnka nemusí sloužit pouze k ohřevu jídla. S její pomocí se snadno zbavíte slupek z rajčat, česneku i cibule.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008