Česnek zvládnete oloupat bez námahy za několik vteřin. Zkouste několik osvědčených fíglů

 Ostatní 
16. února 2021 10:20 / Eva Vogelová
  1
📷
6 fotografií v galerii
Oloupat česnek jde i snadno a rychle Depositphotos
Česnek je nepostradatelná surovina, která nesmí v žádné kuchyni chybět. Hodí se do polévek či omáček. Připravit z něj lze i pomazánku, sirup či čaj. Má však jednu vadu. Stroužky česneku se špatně loupají. Strávíte nad touto činností většinou více času, než byste chtěli. Existuje několik triků, se kterými to zvládnete rychle a jednoduše.

Česnek nemusíte využít pouze jako přísadu, ale i samostatně. Má hned několik skvělých zdravotních účinků. Charakterizují ho antibakteriální vlastnosti, díky kterým přinese úlevu nemocnému krku. Pomůže vám s odstraněním kuřích ok a kožních infekcí. Zkrátka ho budete využívat neustále, proto neztrácejte svůj drahocenný čas složitým loupáním slupek. Naučte se je odstranit rychleji.

Protřepejte česnek v nádobě

Začněte tím, že si rozdělíte palici česneku na jednotlivé stroužky. Poté si nachystejte uzavíratelnou nádobu. Můžete využít plastovou krabičku na jídlo nebo čistou zavařovací sklenici. Vhoďte do ní všechny stroužky a s nádobou silně třeste několik vteřin. Slupky se od česneku minimálně z části oddělí. Stroužky vysypejte na stůl. Slupky z nich stáhněte. Nyní už to bude jednoduché.  

Vložte česnek do vroucí vody

Připravte si vroucí vodu. Nezáleží, zda ji ohřejete v hrnci na sporáku nebo použijete rychlovarnou konvici. Stroužky od sebe oddělte a poté, co voda projde varem, je do ní vhoďte. Nechte tam česnek několik vteřin a vroucí vodu následně vylejte. Vlivem toho se slupky uvolní a loupání bude následně velmi rychlé.

Ohřejte česnek v mikrovlnné troubě

Pokud potřebujete oloupat větší množství česneku, využijte mikrovlnnou troubu. Rozdělte všechny hlavičky česneku na jednotlivé stroužky a dejte je do mikrovlnky. Zapněte ji na nejvyšší výkon na dvacet vteřin. Slupky se díky tomu odloupnou téměř samy. Vyskládejte je z mikrovlnky na pult a nechte dvě minutky vychladnout. Poté jemně vytlačte stroužky ven ze slupek.  

Poklepejte česnek paličkou

Připravte si libovolnou paličku, kterou v domácnosti najdete. Rozložte jednotlivé stroužky blízko sebe a zakryjte je utěrkou, aby vám ze stolu nelétaly všude okolo. Následně česneky palicí několikrát jemně klepněte. Slupka se uvolní a vy ji pouze jednoduše prsty stáhnete. Dejte si však pozor, abyste stroužky při práci s palicí nerozmačkali. Dále čtěte: S našimi tipy už při krájení cibule neuroníte ani slzu.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?