Vyrobte si šumivou kouli do koupele. Postačí vám na to pár věcí, které má skoro každá hospodyně doma

 Ostatní 
03. března 2021 10:07 / Marie Popelková
  0
📷
5 fotografií v galerii
Šumivé koule do vany si zvládnete vyrobit i sami doma Depositphotos
Není nic lepšího, než si po náročném týdnu připravit příjemnou relaxační koupel. Vůně koupelové pěny, horká voda a ticho. Někdo si rád přidá i koupelovou sůl. Zkoušeli jste ale někdy použít i šumivé koule?

V obchodech se jedná o poměrně drahou záležitost, ale není problém si takovou věc vyrobit i svépomocí. Postačí vám na to pár věcí, které má skoro každá hospodyně doma. Výsledek bude stát za to.

A co tedy potřebujete?

  • 100 g jedlé sody
  • 50 g kyseliny citronové
  • 50 g koupelové soli – nejlepší volba je sůl z Mrtvého moře, je totiž skvělá na ekzémy a lupénku
  • 50 g kukuřičného škrobu – ten lze nahradit rozemletými ovesnými vločkami

Neobejdete se ani bez kvalitního oleje. Je jen na vás, jestli zvolíte kokosový, arganový, mandlový nebo avokádový.

Jak postupovat

Pokud máte vše připraveno, můžete začít. Všechny sypké ingredience smíchejte dohromady a přidejte tři lžičky vámi zvoleného oleje. Pokud máte směs stále sypkou, přidejte vodu dle potřeby. Nejlepší je použít k tomu láhev s rozprašovačem. Potřebujete docílit toho, aby po zmáčknutí směs držela pěkně pohromadě. Nesmí ale začít šumět, jinak budete muset začít znovu.

Potřebujete-li se zbavit rýmy, zkuste kápnout do směsi pár kapek eukalyptu nebo třeba pro lepší spánek levanduli. Je jen na vás, co si vyberete. Zakomponovat do ní lze třeba i lístky růží, sušené ovoce nebo bylinky.

I s barvou si lze vyhrát. Na to vám postačí potravinářské barvivo. Jen to s ním zase moc nepřežeňte, abyste sami z vany nevylezli barevní.

Co dál

Vyberte si formičku podle svého přání. Ať už kuličku, zvířátko nebo silikonovou na muffiny. Dobře vám poslouží i třeba formičky na led. Je zapotřebí vše vymazat rostlinným olejem. Můžete do ní nasypat zvolené bylinky nebo květy. Nakonec namačkáte vyrobenou směs do forem. Takto připravené dílo nechejte přes noc vyschnout na chladném a suchém místě. Jakmile je i tento krok hotov, vyklepněte je z forem a předělejte do igelitového sáčku nebo plastové krabičky.

Tím je hotovo a vy si už můžete jen napustit vanu a dopřát si příjemnou šumivou koupel. Nebo váš výrobek můžete použít i jako dárek. A pokud si chcete vyrobit do koupele pěnu, dočtete se více zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod