Když vám zbudou vejce. Potěšte milovníky masa nebo dětem vykouzlete muchomůrky

 Ostatní 
06. dubna 2021 11:44 / Veronika Prášilová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Nejen na Velikonoce oceníte pár zajímavých vaječných receptů Pixabay
Pokud jste se ani přes letošní lockdown nevzdali velikonočních tradic a připravili jste alespoň pro mužskou část vaší domácnosti barvená vajíčka, pak nejspíš budete v následujících dnech řešit, jak je spotřebovat, aby se vám takzvaně nezajedla.

Máme pro vás několik tipů, které oceníte nejen o Velikonocích.

Rychlá klasika

Chleba namazaný máslem s kolečky osolených vajíček je stará osvědčená klasika. Jenže, ruku na srdce, takové kousky zvládne člověk dva tři a už o této kombinaci nechce do dalšího roku slyšet. Další poměrně snadnou variantou, jak zužitkovat vařená vejce, je pomazánka. Základem by měla být skutečně dobrá majonéza a cibulka, strouhaný tvrdý sýr, ozvláštnit ji pak můžete kousky sterilovaných okurek, na kostky nakrájeného salámu a snítky pažitky či petrželky.

Pro milovníky masa

Stále oblíbenější variantou se stávají takzvaná pštrosí nebo skotská vejce. Jejich příprava není náročná a dají se takto zužitkovat další kousky z pomlázky. Stačí si umíchat maso na sekanou, ochutit ho podle libosti a pak touto směsí jednotlivá vařená vejce obalit. Vše pak na pekáčku vložíte do předehřáté trouby a pečete jako klasickou sekanou či karbanátky. Jako přílohu pak můžete zvolit bramborovou kaši nebo chléb s hořčicí. Čtěte také: Vařte s dětmi. Budete překvapeni, jaká to má pozitiva.

Tip

Z vařených vajec můžete vytvořit muchomůrky. Kloboučky budou z rajčat a tečky z majonézy.

Vejce v trojobalu

Z dětských let si pak možná někteří pamatují na vejce v županu. Jinými slovy se jedná o vařená vajíčka, která přepůlíte, každou polovinu pak obalíte v trojobalu a usmažíte jako řízek. Můžete k nim podávat brambory, ale velmi dobře se jedí také samostatně. Výtečné jsou i vaječné placky. Nadrobno nasekaná vejce smícháte s nakrájeným rohlíkem namočeným v mléce, rozmíchaným syrovým vejcem, osolíte a opepříte. Vytvarované placky obalíte ve strouhance a smažíte v oleji z obou stran.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod