Kempování je stále populárnější. Co musí udělat začátečník, aby mohl vyrazit do přírody nebo kempu

 Ostatní 
06. července 2021 11:11 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Kempování má mnoho forem a vyžaduje pečlivou přípravu Depositphotos
Pokud jste také podlehli nejnovějšímu trendu, tedy kempování, a nemáte s tím žádné zkušenosti, je tu pár věcí, které musíte udělat, než se vydáte do přírody.

A pokud jste si rovnou nepořídili karavan, tak ke kempování budete rozhodně potřebovat stan. Ale jaký?

Výběr stanu

Vybrat ten správný stan může být poměrně složité, protože nabídka je opravdu obrovská. Typ stanu, který je pro vás vhodný, záleží na tom, jaký druh výletu plánujete. Pokud se někam chcete vydat pěšky a někde v přírodě přespat, potřebujete něco lehkého, tedy stan který snadno unesete. Pokud se ovšem chcete vydat do přírody nebo kempu alespoň na týden a s celou rodinou, pak potřebujete rozhodně prostorný a pevný stan.

Jak a co zabalit před odjezdem

Odborníci doporučují před odjezdem všechno nanečisto vyzkoušet doma. Stan má totiž lana a kolíky a pokud byste je třeba doma zapomněli, přivodili byste si po příjezdu na místo hned velké potíže. Jakmile zjistíte, že vám opravdu nic nechybí, pusťte se do balení dalších věcí.

Co všechno pro kempování potřebujete? Do stanu především podložky nebo nafukovací matrace, na kterých budete spát, spacáky a polštáře. Pokud máte ve výbavě něco, co je potřeba foukat, pak si zabalte alespoň ruční pumpičku, nebo lépe kompresor, který můžete připojit do zásuvky v autě. A to samé platí i pro nabíječku mobilních telefonů.

Dále nezapomeňte na malou lékárničku, ve které nebude chybět nic na bolest, drobné úrazy či nachlazení a samozřejmostí jsou opalovací krémy a repelenty.

Zapomenout nesmíte ani na to, že si budete vařit sami a někde tedy musíte mít prostor na vaření i na pohodlnou konzumaci jídla. Ve výbavě tedy musíte mít skládací stolek a židličky, stejně jako vařič.

Na vaření kromě plynového vařiče budete potřebovat základní nástroje, tedy nože, nůžky, otvíráky, talíře, příbory, hrnky a skleničky. A nezbytné nádobí, tedy alespoň dva kastrůlky, pánvičku i konvici na čaj či kávu. A nezapomeňte ani na čísticí prostředky na nádobí a utěrky a hodit se bude určitě i termoska.

Potraviny si zabalte jen na několik dní, aby vám nezabraly celý zavazadlový prostor auta, protože si snadno v okolí kempu nakoupíte čerstvé. A nezapomeňte, že vaření v kempu nebo v přírodě je dost odlišné od toho, na co jste zvyklí, takže si dobře promyslete, z jakých surovin budete vařit. Hlavně si ale užijte dovolenou v přírodě! Dále čtěte: Dovolená je za dveřmi. Tipy, jak a co si zabalit na piknik do přírody.

Zdroj info: Cool camping.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod