Listí ze stromů nemusí končit jen v kompostu. Poslouží vám i k nevšední výzdobě bytu

 Dílna 
29. září 2021 14:51 / Marie Popelková
  0
📷
9 fotografií v galerii
S barevným podzimním listím se dá čarovat Depositphotos
Pokud máte děti, určitě jste vděční za každý nápad, jak je alespoň na chvíli zabavit. Barevné podzimní listí vyloženě vybízí ke kreativní činnosti. Děti se nebudou nudit a vy získáte zajímavou podzimní výzdobu bytu.

Z listí se dají tvořit krásná podzimní aranžmá, přitom nejde o žádnou složitou činnost. Některé z nápadů zvládnou i menší děti.

Ježek, který nepíchá

K vytvoření ježka budete potřebovat jen několik jednoduchých špičatých listů, tvrdý papír, lepidlo a fix. Na papír nakreslete siluetu ježka a fixou domalujte očka a čumáček. Místo ostnů potom pomocí lepidla nalepte listy. Snažte se je lepit na husto a jedním směrem, ať je výsledný efekt co nejvěrohodnější. Ježka můžete dát třeba za okno a celou dekoraci ještě doplnit třeba o pár jablíček nebo kaštanů.

Přírodní obrázek

Pokud na procházce posbíráte co nejvíce druhů listí, které budou mít rozličnou velikost i tvar, můžete se pustit  do vytvoření celého obrázku. Nemusíte používat jen listí, některé části lze namalovat i pomocí barev či pastelek. Obrázek si pak vystavte.

Listoví skřítci

Z velkých javorových listů si zase pro změnu mohou děti vytvořit roztomilé skřítky. Z barevného papíru vystřihněte obličej, na který fixou nakreslete očka a pusu. Místo nosu můžete nalepit třeba kaštan. Obličej potom nalepte na list a máte hotovo.

Příšerky s mrkacími očky

V galanterii nebo v obchodě s výtvarnými potřebami si kupte nalepovací pohyblivá očka. Stojí pár korun, takže vás to nijak nezruinuje. Na vybrané listy očka nalepte dle fantazie, klidně může být každé oko i jinak velké, a zbytek obličeje dokreslete pomocí fixy. Během chvilky vytvoříte tímto způsobem celou partu příšerek.

Podzimní řetěz

Jednoduchou dekoraci získáte i díky podzimnímu řetězu z listí. Na přírodní provázek navažte barevné podzimní listí. Můžete zvolit jen jeden druh, ale dobře bude vypadat i řetěz z více druhů listů. Řetězem pak ozdobte třeba okno.

Věnec na zeď i dveře

Šikovnější děti se mohou pustit i do výroby věnce z listí. Stačí si pořídit vhodný korpus z přírodního materiálu a listí k němu připevnit. Tato dekorace se bude skvěle vyjímat na zdi i na dveřích.

Umělecké dílo

Větší děti, které mají alespoň trochu výtvarné nadání, mohou listy povýšit na umělecké dílko. Listy nabarvěte třeba zlatou barvou. Po zaschnutí na nich kontrastní barvou, například černou, nakreslete ornamenty dle gusta. Výsledek stojí za to, jak se můžete přesvědčit ve fotogalerii pod článkem.

Zvířátka

Z listů můžete vytvořit i nejrůznější zvířátka, fantazii se meze nekladou. Když listy nalepíte na papír, můžete pak zvířátka pověsit na šňůrce třeba do okna. Pokud lepidlo nemáte, nevadí. Můžete se s dětmi zabavit i tím, že budete zvířátka z listů jen tak skládat. Můžete třeba soutěžit o to, kdo dokáže vtvořit více zvířátek. O tom, jak vytvořit krásné podzimní dekorace v truhlíku, jsme psali zde.

Zdroj: artfulparent.com, handmadecharlotte.com.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008