Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale eukalyptus. Je nejvyšší čas si doma jeden udělat

 Dům 
22. listopadu 2021 15:23 / Kateřina Kofroňová
  1
📷
4 fotografie v galerii
Eukalyptus v kombinaci s jehličím působí slavnostně a elegantně Unsplash
Vánoční výzdoba je obvykle jednou z prvních aktivit, kterou absolvujeme, když uznáme, že Vánoce se skutečně blíží. Nic nevytvoří vánoční atmosféru tolik jako právě vánoční věnec, který vás přivítá na dveřích, když se večer utrmácení vracíte z práce domů. Eukalyptový věnec ja decentní, moderní, stylový a navíc je svěží. A to doslova!

Vytvořit si doma vánoční atmosféru je jednou z nejoblíbenějších aktivit každé ženy a některých mužů. Rádi nám s ní pomáhají i naše ratolesti, pro které je instalace vánočních dekorací jasným signálem, že Vánoce jsou již za dveřmi. Vánoční věnec je typickým symbolem, který je součástí výzdoby téměř každé domácnosti.

Zkuste se letos trochu odvázat a připravte si originální, minimalistický a krásně voňavý věnec, který na vašem stole ještě neležel a na vašich dveřích ještě nevisel. Ke klasickým jedlovým větvím pozvěte dál i mnohem elegantnější rostlinu, která přinese do vašeho domu něco nového, ale také jej zaplaví příjemnou eukalyptovou vůní.

Vlastníma rukama

Nákup hotových věnců je sice snadný, ale pokud je nakupujete nejen pro sebe, ale i pro svou rodinu, může se pěkně prodražit. Vsaďte proto letos na své ruce, věřte si a uvidíte, že se na výrobě závěsného věnce nedá prakticky vůbec nic pokazit. Eukalyptový věnec můžete udělat buď v kombinaci s tradičními jehličnatými větvemi, nebo svázat dohromady pouze větvičky eukalyptu.

Budete potřebovat

Navštivte nejbližší květinářství nebo zahradnictví a pořiďte si aranžovací kruh pro výrobu věnce. U eukalyptového věnce zapomeňte na polystyren a vybírejte z přírodních materiálů, jako je sláma, nebo ještě lépe psí víno. Pokud si troufáte a po plotě se vám psí víno pne, nastříhejte jednotlivé šlahouny a smotejte je do silného kruhu, na který pak budete eukalyptus přichytávat. Dále budete potřebovat drátek, zahradnické nůžky a eukalyptus. To je vše.

Jednoduchý postup

Při výrobě klasického věnce z jehličnatých větví se výroba trochu protáhne, jelikož je nutné větvičky odstřihávat každou jednotlivě dle aktuální potřeby a každou zvlášť zapíchnout do aranžovací hmoty, případně drátkem připevnit k slaměnému či jinému kroužku, který tvoří základ věnce. U eukalyptu je postup mnohem jednodušší a výsledek vás dočista nadchne.

K ruce si vezměte slaměný nebo vinný aranžovací kruh a začněte postupně jednotlivé stonky eukalyptu připevňovat zahradnickým drátkem. Když zvolíte zelený, nebude ve věnci téměř vidět. Tento krok opakujte, dokud nepřipevníte všechny stonky. Nic nezastřihávejte, nezkracujte, klidně nechte eukalyptus trčet jednou doleva a po druhé zase doprava. V případě eukalyptu není nutné, aby věnec působil uhlazeným a pravidelným dojmem. Naopak. Rozčepýřenost mu dodá život a eleganci.

Zdobení věnce

Na eukalyptu je skvělé to, že působí elegantně a slavnostně už sám o sobě a jakékoliv další zdobení od něj odvrací pozornost. Můžete jej doplnit drobnými bílými kulatými ozdobičkami, nebo bílou mašlí, ale víc opravdu není potřeba. Když nepočítáme nákup, zvládnete věnec připravit do půl hodiny. Také jsme psali: Vánoce budou drtit naše peněženky. Zdraží i věc, bez které si většina lidí tyto svátky ani neumí představit.

Zdroj: inspirationformoms.com, bhg.com.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?