Udělejte radost svému mazlíčkovi. Psí a kočičí adventní kalendář zvládne vyrobit každý

 Mazlíčci 
04. prosince 2021 08:44 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
K výrobě kalendáře vám stačí papírové sáčky a čísla Pixabay
Adventní kalendáře si zaslouží nejenom děti, ale také vaši chlupatí mazlíčci. Poradíme vám, jak jej jednoduše vyrobit a čím jej naplnit.

Adventní dobu představují čtyři adventní neděle před Vánocemi, tedy před začátkem Štědrého dne. Advent tedy může trvat 22 až 28 dnů. Letošní první adventní neděle připadla na 29. listopadu. Advent ale také pro většinu z nás znamená vůně cukroví, svařeného vína, teplo svíček a především adventní kalendář. Co jím tak letos obdarovat i vašeho pejska nebo kočičku?

Kalendář za pár korun

Na výrobu adventního kalendáře nepotřebujete nic, co byste museli nějak složitě shánět. Stačí si zajít do papírnictví, kde najdete vše, co potřebujete.

Připravte si 

  • šňůru nebo provázek (dlouhý asi 1,5 m)
  • 24 papírových sáčků
  • tenkou dárkovou stuhu
  • samolepky k popisování
  • 24 překvapení (pamlsky nebo hračky)
  • děrovačku
  • nůžky
  • popisovač

Hotovo raz dva

Nejprve si samolepky označte čísly 1-24. K tomu použijte barevný popisovač. Poté na každý pytlík nalepte jedno z čísel. Pomocí děrovačky vytvořte otvor v horní části papírového sáčku a tímto otvorem později protáhnete stuhu na zavěšení. No a nakonec vám už jen zbývá sáčky naplnit něčím dobrým, provléknout skrze otvory stuhy a zavěsit je na šňůru.

Co dát dovnitř

Děti by měly mít své pamlsky a domácí mazlíčci zase ty své. Na to byste měli myslet ve chvíli, kdy budete plnit sáčky různými dobrotami. Na psí pamlsky si můžete zajít do specializované prodejny a nebo jim můžete upéct sušenky. Návod, jak na to, jsme psali zde. Kromě pamlsků můžete do sáčků dát také nějaký drobný dáreček.

Zábava s kalendářem

Každý den společně se svým pejskem nebo kočičkou rozbalte jeden z dárečků. Kočce byste měli pomoci, pes to určitě zvládne sám. Uvidíte, jaká to bude pro psa zábava a jak se na to bude doslova těšit.

Zdroj: tails.com/blog, timeforpaws.co.uk.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008