Tip na rychlou večeři: Vepřové plátky zapečené se žampiony

 Ostatní 
28. dubna 2017 18:01 / Bronislava Silná
  0
📷
1 fotografie v galerii
Na orestovaný plátek dejte žampiony, cibulku, smetanu a sýr. Vynikající! Shutterstock
Chystáte jídlo pro větší počet osob? Chcete, aby vše bylo hotové naráz, ale nechcete se spokojit s klasikou? Pak je tu pro vás recept na vynikající vepřové plátky zapečené se žampiony.

Suroviny

  • Vepřová krkovice
  • Cibule
  • Žampiony
  • Zakysaná smetana
  • Plátkový tvrdý sýr dle chuti
  • Rýže (nebo jiná příloha)

Příprava

Krkovici naklepeme, osolíme a opepříme. Postupně dáváme plátky masa na pánev a necháme je rychle zatáhnout. Na pánvi můžeme mít i cibulku na kolečka. Mezitím si na oleji orestujeme žampiony pokrájené na kousky.

Jednotlivé porce krkovice klademe na plech. Na každý plátek masa umístíme žampiony, trochu restované cibulky, lžíci zakysané smetany a navrch plátek tvrdého sýra. Až budeme mít přípravu hotovou, vložíme plech do trouby. Zapékáme zhruba 30 minut při 200 stupních.

Mezitím si uvaříme rýži. Místo rýže se hodí samozřejmě brambory nebo hranolky. Záleží na tom, co preferujete a také zda bojujete s váhou nebo potřebujete trochu vykrmit. K jídlu se hodí zeleninový předkrm. Výbornou inspirací může být salát z rukoly, kterou zakápneme vinným octem a olivovým olejem. Vhodný bude i salát ledový, nebo klidně i okurkový.

Výborné je, že toto jídlo má charakter minutky, ale přitom ho můžete připravit klidně patnáct porcí naráz, což by při klasické přípravě na pánvi nešlo. Zatímco se budete v klidu bavit s hosty, krkovice bude v troubě měknout. Odměnou bude parádní oběd či večeře, kterou překvapeným hostům naservírujete bez mrknutí oka.

Dobrou chuť!

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod