Šetřete ostří nožů. Existuje pár šikovných způsobů, jak na to

 Ostatní 
15. října 2020 10:46 / Veronika Prášilová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Kvalitní čepel je zároveň bezpečná Depositphotos
Každý správný kuchař si zakládá na tom, aby měl své pracovní náčiní v pořádku a čisté. Jednou z jeho nejdůležitějších pomůcek je kvalitní a funkční nůž, který ušetří při práci mnoho sil. Ale aby tomu tak bylo, je zapotřebí jej správně skladovat, aby se zbytečně netupil.

Přinášíme vám proto několik netradičních tipů, jak své kuchyňské pomocníky vhodně uložit.

Kupte špagety navíc

Nejrychlejší a nejjednodušší způsob, jak začít nože správně ukládat, je ponořit je do sklenice s makarony. Ano, čtete správně. Skutečně vám postačí vyšší sklenice, do které nahusto vložíte tuto širší obdobu špaget. Mezi ně pak umístíte oblíbené nože a máte hotovo.

Nezapomeňte však na to, že nože musíte vždy řádně osušit, aby se vám nezačaly těstoviny rozpadat nebo například plesnivět. Pokud nejste příznivci špaget a nemáte je tudíž doma, můžete do sklenice umístit klasické kuchyňské špejle. I ony splní svou funkci.

Účelná dekorace za pár korun

Další vychytávkou, která vám zároveň poslouží jako velmi zajímavá kuchyňská dekorace, jsou luštěniny. Také ty stačí nasypat do vyšší sklenice a do této směsi doslova zapíchat kuchyňské nože. Při volbě sklenice nezapomeňte myslet na to, že její výška by měla odpovídat délce čepele nožů.

Zajímavost

Pokud zvolíte luštěniny ve více barvách, bude celkový dojem ještě efektivnější. Doporučujeme tedy do sklenice postupně navrstvit například červené fazole, zelenou čočku nebo mungo semínka a žlutý hrách. Do nádoby můžete přisypat také rýži.

Když není dost místa

Pokud nemáte ve své kuchyni dostatečný prostor na to, aby vám v ní stálo ještě několik dekoračních sklenic s noži, máme pro vás tip na skladnější variantu. Řešením jsou takzvané magnetické pásky či lišty, které snadno připevníte například zespod horní řady skříněk, nebo klidně na zeď za kuchyňskou linkou. Nože na nich skvěle drží a jsou stále po ruce, navíc nezabírají ani kousek z pracovní plochy.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod