Běžné neduhy pejsků vyléčí všemocné bylinky. Ušetříte tak tisíce za veterináře

 Mazlíčci 
20. listopadu 2021 19:06 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Největší sílu mají bylinky, které jsou pěstované doma Pixabay
Bylinky umí vyléčit nejednu nemoc, a to jak u člověka, tak i u psa. Poradíme vám, jaké druhy můžete svému chlupáči bez obav připravit.

Když pejska něco trápí, obvykle zajdeme k veterináři. Jenomže to mnohdy stojí nemalé peníze i ve chvíli, kdy jde doslova o běžnou nevolnost či nachlazení. Co tak nejprve vyzkoušet různé bylinky? Psům rozhodně neublíží, navíc řada výrobců krmiv už je automaticky přidává i do krmiva.

Na poranění aloe

Na poranění se často používá aloe vera. A tuto rostlinu můžete na podobné problémy používat i u zvířat. Nejenom u psů. Stačí rozříznout list a jeho dužinu přiložit na postižené místo. Aplikujte i několikrát denně až do zahojení. Tuto léčivou rostlinu lze navíc poměrně snadno pěstovat i doma a lze ji užívat i vnitřně. Blahodárně působí na trávicí soustavu a zlepšení imunity.

Všelék heřmánek

Pokud vašeho psa trápí nachlazení, udělejte mu čaj z heřmánku. Tři lžíce sušeného květu zalijte ½ l horké vody a nechte 15 minut louhovat. Jakmile trochu vychladne, podejte jej zvířeti k pití. Aby mu čaj chutnal, můžete mu jej lehce dosladit medem. Odvar je také dobrý na oplachy a poranění. Pár kapek tinktury zase uvolní dýchací cesty při rýmě.

Bazalka na imunitu

Má váš chlupáč špatnou imunitu? Pak je potřeba pečlivě dbát na jeho stravu. Do ní mu můžete přidat trochu bazalky. Tato bylinka je také vhodná při kašli.

Oregano uklidní střeva

Na střevní potíže je zase skvělé oregano nebo-li dobromysl. Tahle bylinka pomáhá při průjmu a celkově zlepšuje zažívání. Stačí mu trochu oregana přisypat do krmiva.

Nejlepší jsou vlastní

Ideální volbou je, pokud si bylinky pro svého psa dokážete vypěstovat sami, třeba na okenním parapetu. Jsou pak tak nejkvalitnější a nejúčinnější. Jaké podmínky jim nejvíce vyhovují, jsme psali zde.

Zdroj: wagwalking.com, animalwellnessmagazine.com.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Pět věcí, které ženám ničí orgasmus. Prostě se jich zbavte

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod