Vánoční ozdoby na stromeček nemusíte kupovat, vyrobte si je

 Dílna 
20. prosince 2019 14:30 / Eva Vogelová
  0
📷
8 fotografií v galerii
Klasické vánoční ozdoby chtějí někdy obměnit Depositphotos
Vánoce jsou za chvíli tady a zdobení stromečku k nim neodmyslitelně patří. Stále ještě nevíte, jaké ozdoby na něj použijete? Inspiraci nemusíte hledat v obchodě, ale u nás. Můžete si totiž vyrobit vlastní ozdoby, které budou originální.

Výroba vlastních ozdob není nijak obtížná a můžete do ní zapojit všechny členy rodiny. Díky tomu spolu strávíte příjemné chvíle. Navíc za vlastnoručně vytvořené ozdoby na stromeček nebudete muset platit velké sumy. Stačí, abyste obstarali potřebné předměty k jejich výrobě.

Ozdoby z vykrajovátek

Přebývají vám doma vykrajovátka na perníčky? Můžete si z nich vyrobit ozdoby na vánoční stromeček. Stačí si opatřit následující předměty.

  • vykrajovátka
  • tvrdý papír
  • lepidlo
  • fotografie
  • provázek/stuha

Postup výroby

Vezměte si do rukou vykrajovátko. Obkreslete ho na tvrdý papír a hned poté ho vystřihněte. Na vystřihnutý obrys přilepte buď fotografii, nebo nějaký hezký obrázek. Následně tvrdý papír s fotografií přilepte lepidlem z jedné strany na vykrajovátko. U vrchu vykrajovátka propíchněte malou dírku v tvrdém papíru. Tudy provlečte provázek či stuhu. Nakonec provázek či stuhu přivažte na háček a pověste na strom.

Ozdoby ze studeného porcelánu

Studený porcelán rozhodně není totéž, co ten klasický. Nemají spolu nic společného. Studený porcelán je hmota, která se tomu klasickému akorát podobá. Výroba studeného porcelánu nebude moc náročná, ale nebudete ho mít hotový za pár minut.

  • půl hrnku kukuřičného škrobu
  • půl hrnku jedlé sody
  • půl hrnku studené vody

Postup výroby

Nejdříve smíchejte škrob s jedlou sodou v nádobě s nepřilnavým povrchem. Ingredience důkladně zamíchejte a poté k nim přilijte vodu. Nádobu se směsí začněte ohřívat. Mohou se v ní v jednu chvíli začít dělat hrudky. V takovém případně začněte ingredience důkladně míchat, abyste se jich zbavili.

Po několika dalších minutách nechte hmotu trochu vychladnout, abyste s ní mohli dále pracovat. Když už bude hmota pouze teplá, začněte ji v rukou hníst jako těsto. Nakonec můžete vyrábět z hmoty různé tvary třeba s pomocí vykrajovátek. Nechte je řádně zaschnout.

Ozdoby ze šišek

Vyrobit ozdoby ze šišek není nic náročného, mohou ji s vámi provádět i děti. Postačí vám k tomu následující předměty.

  • šišky
  • jehličí
  • tavná pistole
  • provaz

Postup výroby

V parku či v lese si nasbíráte šišky a jehličí. K vrcholu šišky přilepte pomocí tavné pistole nepatrné množství jehličí. Obvažte některý z vrchních hrotů šišky provazem a pověste na strom. Na šišky nemusíte lepit pouze jehličí, možná vás napadnou další předměty, které by se k nim hodily. O tom, čím si ještě ozdobit vánoční stromeček, si přečtěte zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod