Jak vyřešit problém se zapáchajícími ručníky

 Dům 
17. dubna 2017 12:15 / Marie Popelková
  11
📷
3 fotografie v galerii
Chcete mít krásně voňavé ručníky? Internet
Ručníky vám nevoní ani když je čerstvě vyperete v prášku a aviváži? Máme pro vás pár tipů, jak by se tato nepříjemnost dala vyřešit.

Když odcházíte z příjemné teplé sprchy, poslední věcí, po které byste toužili, je utírat se do nepříjemně zapáchajících ručníků. Nelibý odér dokáže zkazit veškerý pocit čistoty a svěžesti ze sprchy. S několika strategickými čistícími cykly je možné se zápachu zbavit.

Základním pravidlem je nenechávat ručníky vlhké. Když se do nich utřete nebo je vyperete, musíte je nechat důkladně vysušit.

První možností je všechny ručníky, které nevoní, vyprat s hrnečkem bílého octu na nejvyšší možnou teplotu.

Do pračky už nepřidáváme žádný prací prášek nebo změkčovač prádla. Ocet zlikviduje všechny bakterie, které by na ručníku mohly být. Potom ručníky nechte v pračce, přidejte standartní množství pracího prášku a vyperte je ještě jednou.

Můžete použít také dvojitou čistící sílu octa a jedlé sody. Na tuto metodu budete potřebovat opět dva cykly praní. V prvním přidáte do vody čtvrt hrnečku jedlé sody a vyperete ručníky na nejvyšší možnou teplotu. Poté vyperte ručníky znovu s hrnečkem bílého octa. Tímto způsobem se zbavíte jak bakterií, tak plísně.

Pokud zápach stále přetrvává, problém může být i ve vaší pračce, která může sama potřebovat vyčistit. V tom případě můžete pustit pračku na nejvyšší teplotu na prázdno spolu s dvěma hrnečky bílého octa.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod