Proč si můžete v létě dovolit vypustit umývání podlahy

 Dům 
25. července 2018 17:11 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Ušetřete si práci s podlahami a užijte si léto Pixabay
Léto je období dovolených. Proč si taky trochu neodpočinout i od domácích prací? Konkrétně mluvíme o vytírání podlahy. Kromě koupelny a kuchyně, které se hemží bakteriemi, si můžete užít trochu plánované, strategické lenosti. Jestli existuje nějaký druh úklidu, který můžete v létě vypustit, je to vytírání.

Pojďme po zbytek léta pracovat s následujícím moudrem: vaše podlahy jsou tak čisté, jak čistě vypadají. Namísto vyčerpávajícího drhnutí každého centimetru podlahy několika různými čistícími prostředky a nástroji se na nějakou dobu zaměřte pouze na nejfrekventovanější místa. Hadrem posbírejte chomáčky prachu a vysavačem přejeďte zbytek míst, na kterých je nadrobeno nebo ve kterých se drží prach. Když se něco vylije nebo objevíte lepkavé místo v kuchyni, vyčistěte daný prostor a potom už se zase můžete vrátit k prázdninovému režimu.

Váš domov dobře znáte, a proto budete instinktivně vědět, které zkratky si doma můžete dovolit i která místa bývají nejvíc zaneřáděná.

Celoroční vychytávky

Tímto způsobem se také můžete naučit, jak udržet vaše podlahy čistší, až se k jejich drhnutí zase vrátíte. Například se můžete na konci léta dozvědět, že vaše rohožka nezabraňuje tomu, aby se vám domů dostala špína tak, jak by měla a rozhodnete se pořídit si něco efektivnějšího. Pokud máte malé dítě, možná zjistíte, že je pohodlnější dát pod židli, ve které jej krmíte, podložku, která se bude čistit pohodlněji než půlka kuchyňské podlahy. Vychytávky a strategie, na které postupně přijdete během léta, se vám budou hodit v průběhu celého roku.

Někdy to bez vytírání nejde

Je samozřejmé, že něco takového nebude vyhovovat úplně každému. Pokud trpíte alergiemi nebo máte doma batole, které celý den stráví prozkoumáváním podlahy, pravděpodobně pro vás nebude vynechávání vytírání to pravé. V tom případě se možná najde nějaká jiná domácí práce, kterou byste během následujícího období mohli vypustit.

Nejde ani tolik konkrétně o podlahy jako spíš o to, abyste se naučili dopřát si během letních veder chvilku klidu. Zde je několik dalších tipů, jak si v létě ušetřit práci v domácnosti a užít si víc pohody.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Pět věcí, které ženám ničí orgasmus. Prostě se jich zbavte

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?