Designové chyby, kterých se často dopouštíme v ložnicích

 Dům 
03. února 2019 08:42 / Marie Popelková
  4
📷
4 fotografie v galerii
Udělejte vše pro to, abyste se ve své ložnici cítili dobře Depositphotos
Podle různých statistik strávíme zhruba třetinu života v posteli. Částečně jsme během této doby vzhůru a třeba sledujeme filmy, čteme si nebo jinak relaxujeme, ale většinu z tohoto časového objemu prospíme. Bez ohledu na to, co děláme, prostředí kolem nás je důležité.

Přestaňte dělat tyto designové chyby v ložnici a budete se svým nejintimnějším prostorem mnohem spokojenější.

Barva na stěně je příliš výrazná

Ložnice by měla být vaším útočištěm s minimálními podněty k aktivitě a vydávání energie. Pro vytvoření více uklidňujícího prostředí se držte světlejších, jemnějších barev. Pokud opravdu chcete něco působivějšího, můžete sáhnout po uhlově šedé nebo námořnické modři.

Kobereček je příliš malý nebo dokonce nemáte žádný

Jestli máte koberec po celé ploše ložnice, tak se vás to netýká. S dřevěnou podlahou je ale kobereček pro zahřátí celého prostoru nezbytný. Dávejte si jen pozor, aby nebyl příliš mrňavý nebo špatně umístěný. Ovčí kůže jsou útulné, ale budou vám nejvíc sloužit vedle postele, ne pod ní. Co se týče koberečků, vybírejte takové, které jsou stejně široké jako postel. Chceme, aby byly nejen viditelné, ale také aby nám ráno nebyla od nohou zima.

Postel je příliš velká

Nehledě na to, jak je obrovská postel lákavá, myslete na velikost vašeho prostoru. Příliš rozměrná postel zabere místo potřebné k pohybu a k ukládaní věcí. Navíc velké čelo postele nebo její rám způsobí, že bude ložnice působit stísněně, i když to tak ve skutečnosti nemusí být. Zde je několik dalších tipů pro ty, kteří bojují s malý prostorem.

Rozložení místnosti blokuje přirozené světlo

I když něco jen částečně umístíme před okno, ztrácíme cenné přirozené světlo. Pokud máte jiný zdroj přirozeného světla, tak vám to projde, jestli ne, budete muset přidat lampičky. Také můžete zvolit nízkou postel nebo postel bez čela, abyste ztrátu světla minimalizovali.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod