Jak vhodně skladovat koření

Věděli jste, že uchovávat koření v průhledných nádobách není úplně nejvhodnější?
📷
Další 2 fotografie v galerii
 Dům 
12. února 2017 12:32 / http://thesocialhome.blogspot.cz/
  0   0
Bez koření se žádná správná hospodyňka neobejde. Jak je co nejlépe skladovat, aby neztrácelo svoji chuť? Zde je pár tipů!

Vhodné skladování koření napomůže tomu, aby vaše jídlo mělo tu správnou chuť a požadované aroma. Většina lidí skladuje koření v kuchyňských skříňkách nebo ve spíži. Když vytáhneme koření při vaření, občas se nám stane, že je hned neuzavřeme a neuklidíme, čímž rychle ztrácí svoji typickou vůni.

Jednou z nejzákladnějších věcí, kterou lze docílit co nejvýraznější chuti koření, je kupovat je vcelku a ne pomleté. Chuť mletého koření se začíná zhoršovat po třech měsících, obzvláště pokud jej špatně skladujeme. Na druhou stranu celé kusy koření mohou vydržet i roky. Pokud kupujeme koření v balení přímo s mlýnkem, můžeme si ho čerstvě namlít až ve chvíli, kdy jej potřebujeme přidat do jídla.

Je důležité dbát na to, abychom koření skladovali na suchém a tmavém místě. Jeho největší nepřátelé jsou světlo, vzduch, vlhkost a teplo. Z toho důvodu bychom koření neměli uchovávat v průhledných nádobách. Před světlem nejlépe chrání plechovky. Také není dobré umisťovat koření nad myčkou nebo troubou, kde by přišlo do kontaktu s teplem, které by ovlivnilo jeho chuť.

Přestože je nejlepší koření skladovat v suchu, větší zásoby můžeme mít i v mrazáku. Koření vcelku vydrží v mrazničce až tři roky a mleté až šest měsíců.

📷
2
fotografie
Marie Popelková | inStory.cz
Kam dál?
Pěstování masožravých rostlin
Špatně se vám spí? Víme, čím to je!
Můj dům, můj hrad! Základem jsou bezpečnostní dveře!
Komentáře
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

tech

Dávno zapomenutá sovětská technologie nyní může pomoci Číně s přistáním na Měsíci

Věda & Vesmír

Velikonoční ostrov přitahuje vědce z celého světa. Skrývá totiž jedno z největších tajemství lidstva

Bydlení

Zdroj tepla je dobré vybírat i s ohledem na typ domu